Jandarmadan Karayollarında Bayram Önlemi

Manisa İl Jandarma Komutanlığı, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluğun arttığı karayollarında 23 ayrı noktada denetim yaptı Akhisar ilçesinde, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Can'ın da katılımıyla yapılan denetimlerde bir araçta esrar ele geçirildi.

Manisa İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Kurban Bayramı'nda karayollarında artan trafik yoğunluğu nedeniyle kazalar yaşanmaması için sorumluluk sahasındaki denetimlerini artırdı.

Kurban Bayramı tatili süresince vatandaşların güvenli seyahat etmelerini sağlamak amacıyla Manisa sınırlarından geçen İstanbul-İzmir ve İzmir-Ankara karayollarında 23 ayrı noktada 89 trafik timi ile trafik kontrolleri yaptı.

Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can'ın da Akhisar ilçesindeki kontrol noktasında katıldığı denetimlerde, durdurulan araçlardaki sürücüler ile içerisindeki yolculara, mesir macunu, kuru üzüm, zeytinin yer aldığı hediye paketleri verildi.

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Can, kontrollerde, sürücülere uyarıda bulunarak, artık trafiğin havadan da dronlarla takip edildiğini ve hata yapan sürücülerin anında tespit edilerek haklarında işlem yapıldığını hatırlattı.

Tuğgeneral Can, karayolunda denetim yapan trafik polisi ekiplerini de ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

- Denetimlerde uyuşturucu da ele geçirildi

Jandarma asayiş ve narkotik timlerinin de görev yaptığı uygulamada, durdurulan bir minibüste şüphe üzerine jandarma narkotik dedektör köpeği Vicdan'ın yardımıyla yapılan aramada, koltukların altına atılmış 2 gram esrar ele geçirildi.

Esrarı bulunduğu yere attığı değerlendirilen minibüsteki A.Z, jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Manisa'da jandarma tarafından yapılan uygulamalarda, 6 günde 9 bin 8 aracın denetlendiği, trafik kurallarını ihlal ettiği ve eksik evrakla trafikte yol aldığı tespit edilen 380 sürücü hakkında toplam 132 bin 891 lira trafik cezası uygulandığı, 117 aracın trafikten men edildiği, alkollü araç kullandığı tespit edilen 9 kişi hakkında da işlem yapıldığı bildirildi.
Kaynak: AA