Hırvat Genç Müslüman Oldu

Almanya’da yaşayan Bojan adlı Hırvat genç, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde Müftü Hüseyin Aksoy’un makamında yapılan ihtida merasimi ile Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Hırvat Genç Müslüman Oldu
Müslüman olmak için Tavşanlı İlçe Müftülüğüne müracaat eden Bojan Branko için ihtida töreni düzenlendi.

Müslümanlığa geçtiği için mutlu olduğunu belirten Hırvatistanlı Bojan, İslamiyet ile huzur bulduğunu ifade etti.

Daha önceleri hiçbir dine mensup olmadığını dile getiren Hırvat genç Bojan Branko, Almanya’da tanıştığı Tavşanlılı nişanlısının yaşantısından etkilendiğini ve Müslümanlığı araştırarak kararını verdiğini belirtti.

Tavşanlı Müftüsü Hüseyin Aksoy ise “Müftülüğümüzde güzel bir olaya şahit olduk. Peygamber efendimiz (SAV), buyuruyorlar ‘Bir kimsenin eliyle bir kişinin Müslüman olması, o kişi için dünya ve dünyanın içindekilerden daha değerlidir.’ İlçemize bağlı Tepecik Beldesi sakinlerinden kardeşimizin Almanya’da ikamet eden komşuları Hırvatistan vatandaşı olan Bojan kardeşimiz nişanlandı. Daha sonra Müslümanlığı tercih etti. Kendisi müftülüğümüze gelerek başvuruda bulundu. Bizler de kendilerine dinimizin güzellikleri ile bilgiler verdik. İman esasları konusunda bilgilendirdik. Başkanlığımızın Kur’an-ı Kerim ve ilmihal kitaplarını, dinimizi anlatan kitapları hediye ettik. Ayrıca Müftülüğümüzce, başkanlığımızın formatında düzenlenmiş olan ihtida belgesini kardeşimize takdim ettik ve dua ettik. Duamız bütün Müslümanlara, duamız bütün insanlığa, Rabbim bizleri hidayetinden ayırmasın. Dalalete düşmüş, hidayet yollarını bulamamış kullarına da Rabbim bir an önce hidayet yolunu göstersin” diyerek genci tebrik etti.

Yapılan merasim sonrası ihtida belgesi Müftü Hüseyin Aksoy tarafından takdim edilerek, hatıra fotoğrafı çekildi.
Kaynak: İHA