'Erozyon Dede' Çankaya'da

Çankaya Belediyesinin 2017 projeleri arasında yer alan Hayrettin Karaca Parkı açılış için gün sayıyor. Erozyonla verdiği mücadele nedeniyle "Erozyon Dede" olarak anılan Hayrettin Karaca’nın adı 5 Ekim’de açılacak parkta yaşayacak.

'Erozyon Dede' Çankaya'da
Çankaya Belediyesi, Hayrettin Karaca’nın adını verdiği Yaşamkent Mahallesi’ndeki parkı 5 Ekim’de açıyor. 7 bin metrekarelik parkta, yaşamını doğaya ve doğal hayatı korumaya adayarak yıllardır bu konuda halkı bilgilendiren "Erozyon Dede" lakaplı Hayrettin Karaca’nın adı yaşatılacak.

"Bizim için onurdur"

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yaşamını erozyon ve çölleşmeyle mücadeleye adayarak halkı bilinçlendiren, bu ülkenin geleceği için büyük çaba harcayan Hayrettin Karaca’nın adını ilçemizdeki bir parka vermek bizim için onurdur" dedi.



5 bin metrekare yeşil alan

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’nın adını yaşatacak parkta çalışmalar devam ediyor. Tamamlandığında içinde koşu yolu, fitness alanı, çocuk oyun alanı, süs havuzu ve kamelyalar bulunacak olan park, halkın hizmetine sunulacak. Yaşamkent Mahallesi 3239. ile 3226. sokakların kesişiminde yer alan park aynı zamanda bölgeye 5 bin metrekare yeni yeşil alan da kazandıracak.
Kaynak: İHA