Emet Belediyesi Yüzme Havuzu Ve Apart Yapacak

Kütahya’nın Emet ilçesinde yüzme havuzları ve apart yapım projelerinin yıl sonuna kadar hayata geçirileceği bildirildi.

Emet Belediyesi Yüzme Havuzu Ve Apart Yapacak
Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca yaptığı açıklamada, ilçede Emet göleti ile alt yapı sorununu, buna paralel olarak da arıtma tesisi ile su ve alt yapı sorununu tamamen ortadan kaldıracaklarını söyledi.



Koca, yılsonuna kadar başlayacak olan apart ve yüzme havuzları ile Emet ilçesini, termal turizm alanında ülkede söz sahibi olan bir ilçe konumuna getireceklerini, bu konuda sağlam ve ileriye yönelik güçlü adımlar atıldığını ifade etti.

Koca, “Osmanlı hamamı yan tarafına yüzme havuzları,büyük hamam arkasındaki alana da apart yapım çalışmaları en kısa sürede başlayacak. Bilindiği üzere Emet’imizin bir yer altı sıcak su haritasını çıkartıyoruz. Tespit edilen kaynakların gaz ölçümleri yapılmıştı. Şimdi ikinci gaz ölçümleri yapılıyor. Bu çalışmalar tamamlanınca Emet’imizin termal kaynakları ve rezerv durumları raporlaştırılacak. Termal yatırım yapmak isteyenlere her türlü kolaylık sağlanacak” dedi.



“Erkek ve bayanlar için yüzme havuzları ve yeni apartlar yapılacak”

Belediyece projelendirilen erkek ve bayanlar için yüzme havuzları ve yeni apartların yapımlarında istimlakların büyük oranda yapıldığını belirten Başkan Koca,”Mevcut alanlarda apart yapımları hemen başlayacak.Bunun için ekiplerimiz tek veya 2 katlı apartların projelendirilmesi çalışmalarına başladılar. Bu tesislerimiz yani bir nevi termal tatil köyümüz ama belediyemiz kaynakları kullanılarak, ama yap işlet devret modeli ile ilçemize kazandırılacaktır. Bir yandan termal otelimizin gelişimi diğer yandan apart turizmi yatırımları ile Emet’in termal turizmde söz sahibi olması için yoğun bir çalışma içine gireceğiz.”diye konuştu.

(EFE)
Kaynak: İHA