Deri'n Fikirler Deri Üretim Ve Tasarım Yarışması'nda Heyecan Dorukta

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen Deri’n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması’nda finale kalan takımların tasarımları deri numunelerle Ege İhracatçı Birlikleri’nde (EİB) düzenlenen workshopta görücüye çıktı.

Deri'n Fikirler Deri Üretim Ve Tasarım Yarışması'nda Heyecan Dorukta


Türkiye’de deri endüstrisinin tasarım ve üretim kalitesini artırmak, deri sektöründe uygulanabilir özgün fikirler geliştirmek, genç yeteneklere destek vererek uzun vadede ülkemizdeki deri sektörüne katkıda bulunmalarını sağlamak, deri sektörüne eleman yetiştiren üniversitelerin birbirleriyle ve deri sektörüyle işbirliğini sağlamak amacıyla Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen Türkiye’nin tek deri tasarım ve üretim yarışması olan Deri’n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması finalistlerinin çalışmaları yoğun bir tempoda devam ediyor.

Workshopta değerlendirildi

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko, “Ülkemizin ve bölgemizin en önemli firmalarında tasarladıkları derilere hayat veren yarışmacı takımların işlerini Ege İhracatçı Birlikleri’nde yaptığımız workshopta değerlendirdik. Ortaya çıkan numuneler ve final gecesi için hazırlanacak mamul ürün çizimleri incelenerek yarışmacıların ürünlerini geliştirmesi için tasarımcılar ve uzmanlar tarafından, teknik ve tasarım yönünden geliştirici önerilerde bulunuldu” dedi.



Tema ’Doğal İzler’

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Tahiroğlu da, bu yıl Doğal İzler temasıyla 7.’si düzenlenen Deri’n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması’nın takımlarını oldukça başarılı bulduklarını, finale yaklaşırken hazırlıkların her aşamasının büyük önem taşıdığını belirtti.



Hem para, hem yurt dışında eğitim ve staj kazanacaklar

Deri’n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması’nda birinci olacak takım 10 bin TL, ikinci takım 6 bin TL ve üçüncü takım 4 bin TL’lik ödülün sahibi olacak. Yarışmada dereceye giren tasarımcılardan bir tanesi Ekonomi Bakanlığı’nın "2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ ile Uygulama Usul ve Esasları" çerçevesinde yurt dışındaki önemli tasarım okullarından birinde 2 yıl süre ile eğitim hakkı verilecek. Workshopa Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Galiko, yönetim kurulu başkan yardımcıları Erkan Zandar ve Süleyman Tahiroğlu, yönetim kurulu üyesi Suzan Erman, Ekonomi Üni. Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nden Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır, 9 Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü’nden Canan Erdönmez, Ege Deri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Behzat Oral Bitlisli, Doç. Dr. Hüseyin Ata Karavana, Doç. Dr. Onur Yılmazve Ar. Gör. Nilay Örk ile yarışma danışmanı Moda Tasarımcısı Emre Erdemoğlu katıldı.

Kaynak: İHA