Büyükşehir Belediyesi'nden Mezarlık Kapısında Vatandaşa Çiçek Ve Su

İçel Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi İçel genelinde mezarlık ziyaretlerini gerçekleştiren vatandaşlara çiçek ve su dağıttı. Mezarlıkların girişine kurulan stantlarda dağıtılan çiçekler ve sular, vatandaşları memnun etti.

Büyükşehir Belediyesi'nden Mezarlık Kapısında Vatandaşa Çiçek Ve Su
Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı dolayısıyla Arife günü kent genelindeki bütün mezarlıklarda ziyarete gelen İçellilere, kaybettikleri yakınlarının mezarlarına ekmeleri için yaklaşık 41 bin adet vinka türü çiçek armağan etti. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından dağıtılan çiçek fidelerini alan vatandaşlar, yakınlarının kabirlerine ekme fırsatı buldular.

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çiçek dağıtımı Kurban Bayramı’nın birinci günü de devam edecek. Kurban Bayramı boyunca mezarlık ziyaretini yapmakta zorlanan yaşlı, engelli ve hamile vatandaşlar da golf aracı hizmeti ile mezarlık ziyaretlerini rahat bir biçimde gerçekleştirebilecekler.

Çiçek fidesi alan vatandaşlar duygularını da paylaştılar. Her bayramda Büyükşehir Belediyesi sayesinde yakınlarının mezarlarına çiçek ekebildiklerini ifade eden Münevver İdare, “Çok hoş bir uygulama ve biz her bayram bunu yaşıyoruz. Her bayram geldiğimizde bizlere bu ikramlar yapılıyor. Bugün de çok duygulandım. Çünkü annemin en sevdiği çiçekten dağıtılıyor. İsabet oldu. Başkanımıza bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederiz” dedi.

Çetin Bilen de Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı çok sevdiğini dile getirerek, “Kendisinden Allah razı olsun, böyle şeyleri düşünüp yapıyor. Çünkü bu mezarlıklar hepimizin yeridir. Aldığım çiçeği yeğenimin ve abimin mezarına dikeceğim” diye konuştu.

Nazan Yılmaz ise çiçek dağıtımının çok güzel bir uygulama olduğunu belirterek, “Çiçekleri eşimin mezarına dikeceğiz. Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA