Bayram Öncesi En Güzel Hediye

Bursa’da beyin ölümü gerçekleşen 72 yaşındaki bayan hastanın organları vasiyeti gereği bağışlandı.

Bayram Öncesi En Güzel Hediye
Bursa’nın Orhangazi ilçesinde yaşayan ve 10 gün önce beyin kanaması nedeniyle Bursa Devlet Hastanesi Acil Servisine gelen 72 yaşındaki Hatice Alagöz yapılan tedavilerin ardından yoğun bakım servisine alındı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti.

Bursa Dörtçelik Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde Hemotoloji ve Nefroloji Bölümünde Sorumlu Hemşire olarak çalışan kızı Fatma Alagöz ile konuşan Organ Nakli Koordinatörleri annesinin organlarını vasiyet ettiği cevabını aldı.

Bağış onayının alınmasının ardından Bursa Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi Yetkilileri çalışmalara başladı.

Bursa Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen operasyon sonucu Hatice Alagöz’den alınan karaciğer, yine Bursa’da özel bir hastanede organ bekleyen başka bir hastaya nakledildi.

Hemşire Fatma Alagöz, “Annem organlarının bağışlanmasını istiyordu. Kendisi gönüllüydü. Ben nefroloji ve hemotoloji kliniğinde hemşire olarak çalışıyorum. O yüzden diğer tarafta hastaların ve yakınlarının organ beklerken neler yaşadığını yakinen biliyorum. Bu zorlukları evde annemle paylaştığımda annemin böyle bir isteği oldu. Ağabeyim Hasan Alagöz’ünde isteğiyle bayram öncesi bir bayram hediyesi olarak gönül rızasıyla, çok severek ve mutlu olarak bağışladık. Onun vasiyetini yerine getirmenin sevincini yaşadık” dedi.

Kaynak: İHA