Başbakan Yardımcısı Fikri Işık Açıklaması

Kocaeli’de şehitlikleri ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Her bir şehidimizi bu topraklarda hür ve bağımsız yaşamamızın birer simgesi ve sembolü olarak görüyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık Açıklaması
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kurban Bayramı öncesinde Kocaeli’de bulunan asker ve polis şehitliklerini ziyaret ederek şehit mezarlarına karanfil bıraktı. İzmit Bağçeşme Mezarlığı’nda bulunan şehitlikte düzenlenen törene Işık’ın yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, asker ve polis teşkilatından temsilciler ile şehit yakınları katıldı.

Şehit mezarlarına karanfil bırakan protokol ardından Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan eşliğinde dua etti.

Yapılan duaların ardından tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutladığını dile getiren Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Hiç kuşkusuz şehitlerimiz de her birimizin aslında bir aile büyüğüdür. Dolayısıyla arife günü sadece yakınlarımızın ziyareti değil, şehitliklerimizin de ziyareti onlara gösterdiğimiz değerin bir göstergesidir. Her bir şehidimizi, bu milletin her bir ferdinin bir aile büyüğü olarak görüyoruz. Her bir şehidimizi bu topraklarda hür ve bağımsız yaşamamızın birer simgesi ve sembolü olarak görüyoruz. Tüm şehitlerimize bu mübarek günde Allah’tan rahmet diliyorum. Şehit ailelerimize tekrar sabırlar diliyorum. İnşallah ülkemizin birliği, dirliği, esenliği daim olsun diye dua ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA