Banaz'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Muhteşem Etkinliklerle Kutlanacak

Banaz’ın düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. yıl dönümü kutlamaları 31 Ağustos’un Kurban Bayramı arefesine denk gelmesi nedeni ile 3 Eylül 2017 Pazar akşamı yapılacak.

Banaz'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Muhteşem Etkinliklerle Kutlanacak
Osmanlı Devleti döneminde Kütahya sancağının Uşak kazasına bağlı bir nahiye olan Banaz 1912 yılında Kütahya Valisi Gedik Ahmet Paşa tarafından köy statüsüne indirildi. Bucak merkezi şimdiki İslam Mahallesi zamanın İslam Köyüne taşındı. Yunanlıların 15 Mayıs 1919’da İzmir’i işgal etmesinden sonra, işgal İç Anadolu’ya doğru zamanla ilerledi. 25 Mart 1920 tarihinde Banaz, Yunan işgaline uğradı. Başkomutanlık Meydan Savaşı’ndan sonra Yunan kuvvetlerinin Batıya çekilmesi ile 31 Ağustos 1922 de Türk Ordusu Banaz’a girdi. Böylece Banaz düşman işgalinden kurtuldu. Aradan geçen 95 yıl süresinde 1953 yılında Uşak’ın İl olmasını takiben Banaz nahiyeden kaza oldu.

Banaz’ın düşman işgalinden kurtulmasının 95. yılını kutlamaları 31 Ağustos gününün bu yıl ki Kurban Bayramı arefesine denk gelmesi ile kutlamaların 3 Eylül Pazar günü (Kurban Bayramının 3.günü ) yapılacağı Belediye tarafından açıklandı.

Banaz Kaymakamlığı ve Banaz Belediyesince hazırlanan kutlama programı 3 Eylül Pazar günü Kültür Park alanında yapılacak.

Kutlamada mehteran gösterisi, komedi dans üçlüsü gösterilerini sunacak. Büyük bir havai fişek gösterisinin yapılacağı gecede ayrıca Muazzez Ersoy konser verecek.

Belediye tarafından yapılan açıklamada Pazar günü akşam 18’den gecenin sonuna kadar çocukların hoşça vakit geçirmeleri için palyaço ve tahta bacaklı adam gösterileri yapılacağı ve çocuklara ücretsiz pamuk şeker ikram edileceği ifade edildi.
Kaynak: İHA