Aktepe Açıklaması 'Yaşanabilir Bir Fatsa İçin Çalışıyoruz'

Fatsa Belediyesi Başkan Yardımcı Muharrem Aktepe,“Fatsa ilçemizi daha yaşanabilir bir yer yapmak için tüm ekiplerimizle birlikte gece gündüz demeden çalışıyoruz. Tüm alt yapı çalışmaları ve projelerimiz hayata geçtiğinde Fatsa Karadeniz Bölgesi’nde adından söz ettiren bir ilçe olacak” dedi.

Aktepe Açıklaması 'Yaşanabilir Bir Fatsa İçin Çalışıyoruz'
Fatsa Belediyesi Başkan Yardımcısı Muharrem Aktepe yaptığı açıklamada, “Fatsa ilçemizdeki belediye çalışmalarını iki etap olarak yapıyoruz. Kırsal ve Fen İşlerinin çalışmaları oluyor. Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz 80 mahallemize hizmet veriyor. 80 mahallemizde toplamda 2 bin kilometre yol ağımız var. Önceliğimiz buralarda vatandaşlarımızın rahat yaşamasını sağlamaktır. Beton yol, asfalt yol çalışmalarımız yoğun bir mesai ortamında devam ediyor. Taş duvar, menfez, su borularını yenileme işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Kırsal hizmetler müdürlüğümüz her geçen yıl daha fazla çalışarak tüm bölge halkına hizmet ediyor. Fen İşleri Müdürlüğümüz ise ilçenin merkezindeki mahallerde çalışmalar yapıyor. Büyükşehir Belediyemizle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni bir alt yapı çalışması yapılıyor ilçemizde. Tabii bu alt yapıların yapılması içinde yollarımız da ve mahallelerimizde belli sıkıntılar yaşanıyor. Vatandaşlarımızın bu konulardaki şikayetlerini alıyoruz. Kısa zaman sonra bu sıkıntılar bitecektir. Şehir merkezimizdeki ana mahallelerdeki yollarımızın yapımı alt yapı çalışmalarının bitmesiyle tekrar sağlam bir şekilde açılacak. Fatsamız yakın bir zamanda daha güzel bir görünüme kavuşacak. Tüm hatlar yer altına alınıyor. Tabii şirketlerin yaptığı bazı işlemlerin gecikmesi bizlerin planlarını bozsa da bizler işi sıkı tutarak biran önce hizmetimizi gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.



Meydan Projesi

Aktepe şöyle devam etti: “Meydan Projemizin yapımı devam ediyor. Bittiğinde ilçemize farklı bir vizyon kazandıracaktır. Fatsa için son derece önemli ve önemsediğimiz projelerin başında geliyor. Şehir merkezimizde bazı caddelerimizde yayalaştırma çalışmaları yapacağız. Trafiğe kapalı alanların alt yapıları ile birlikte yeniden düzenlenmesi gerçekleşecektir. Bayram sonrası yüklenici firma bu çalışmaları gerçekleştirecektir. Fatsa Belediyemiz önünden geçen mevcut caddeyi de trafiğe kapatacağız. Plevne Meydanı ile birlikte komple bir alan haline dönüştürüp yeni bir düzenleme gerçekleştireceğiz.”

Yeni belediye hizmet binası

Yeni belediye hizmet binasının inşaatının devam ettiğini belirten Aktepe, “Bittiğinde Fatsa ilçemize yakışır güzel bir hizmet binası olacaktır. Kaba inşaatımızı bitirmeye çalışıyoruz, daha sonra da iç tefrişat için süreç başlayacak. Tamamının bitimini 2018 yılının Eylül ayı olarak öngörüyoruz. Bodrum katında komple otoparkı ile beraber belediye hizmet binası alanı mevcut belediye binamızın iki katı büyüklüğünde olacak” açıklamasını yaptı.

Mahallelerde spor tesislerini yaptıklarını belirten Aktepe, “4 mahallemizde spor tesislerimizin inşaatlarına başladık ve toplamda 10 mahallemizde çocuklarımızın rahatlıkça kullanacağı tesisleri yapacağız. Bunun için özverili bir şekilde çalışıyoruz. Her mahallemiz de bu tesisler olacak ve tamamen ücretsiz bir şekilde buralardan faydalanacaklar” şeklinde konuştu.



Çamlık Mesire Alanı

Aktepe sözlerini şöyle tamamladı: “Dolunay Mahallesi’nde bulunan Çamlık Mesire Alanı’nın yenilenme çalışmaları sürüyor. Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ana yol 1,5 metre genişletilerek kenarına 210 metre uzunluğunda, 1,5 metre yüksekliğinde derzli taş duvar yapıldı. Çamlık Mesire Alanı’nın iç kısmına 2 metre genişliğinde yaklaşık 400 metre uzunluğunda doğal kara parke taşından yürüyüş yolu yapılıyor. Çamlık Mesire Alanı Fatsa ilçemizde halkımızın piknik yaptığı ve gezip dolaştığı en gözde yerlerden bir tanesi. Biz göreve başladıktan sonra Çamlık Mesire Alanı’nda önemli düzenlemeler yapmıştık ve Çamlık bambaşka bir görünüme kavuşmuştu. İlkbahar, yaz ve sonbaharda halkımız boş zamanını Çamlık’ta aileleri ile birlikte geçiriyor. Çamlık yeni yaptığımız çalışmalarla daha güzel bir görünüme kavuştu.”
Kaynak: İHA