Zafer Bayramı Kutlamasına Kore Gazisi Damga Vurdu

SAMSUN – Samsun’da, 30 Ağustos Zaferi Bayramı törenlerle kutlanırken, 87 yaşındaki Kore Gazisi Selahattin Erzincan’ın ölmeden önce isteğinin yerine getirilmesi törene damga vurdu.

Zafer Bayramı Kutlamasına Kore Gazisi Damga Vurdu
Samsun’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’inci yılı kutlamaları, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinliklerle devam etti. Samsun Valisi Osman Kaymak, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tören aracına binerek, alandaki vatandaşları selamladı.

Törene, yürümekte zorluk çeken ve gazilerin yardımıyla plastik sandalyeye oturtulup, elle taşınan Kore Gazisi Selahattin Erzincan damga vurdu. Kore gazisinin son istediğini, gazi arkadaşları tören alanına sandalyede taşıyarak yerine getirdi.

“Törene katılmak son istediğimdi”

Zafer Bayramı kutlamalarına katılmayı her şeyden çok istediğini ifade eden Kore Gazisi Selahattin Erzincan, “Bu bayram çok önemli bir bayram. Bu zamana kadar çok şehit verdik. 87 yaşındayım. Şükürler olsun bugüne geldik. Ne mutlu ki bana, bu mübarek bayramları görüyorum. Yürümekte zorlanıyorum. Taşıyarak buraya getirdiler. Sandalyeye koyarak kucakta taşıdılar. Kaslarım çok zayıfladı. Böyle bayramlara birisi getirirse ancak gelebiliyorum. Astım bronşit ve kalp damarlarımda çatlamalar var. Buraya gelmek benim son isteğimdi. Başka bir isteğim yok. Gösterileri izlerken çok duygulandım. Bugün beni 87 yıl geriye gönderdi” dedi.



Törenden detaylar

Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalar saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Yüzbaşı Alaaddin Ekrem, günün anlam ve önemi belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Devlet Opera ve Balesi ve Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Bandosu tarafından konser verildi.

Etkinlikler, geçit töreni ile sona erdi.
Kaynak: İHA