Zafer Bayramı Dolayısıyla Kanyon Geçişi Yaptılar

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Kaymakam Çanga ve 17 sporcu Horma Kanyonu'nu geçti.

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Horma Kanyonu geçildi.

Kanyon geçişine Pınarbaşı Kaymakamı Nebi Çanga'nın yanı sıra 17 sporcu katıldı. Altı kilometrelik kanyonun girişinde başlayan ve 6 saat süren yürüyüş, katılımcıların kanyonun sonundaki Ilıca Şelalesi'ne Türk bayrağı asıp İstiklal Marşı okumasıyla sona erdi.

Şelaleyi gezmeye gelen vatandaşlar, İstiklal Marşı'nın okunmasına eşlik ederken, Türk bayrağı asılmasını coşkuyla alkışladı.

Kaymakam Nebi Çanga, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pınarbaşı'nın sahip olduğu değerlerle sadece Türkiye'de değil tüm dünyada sayılı yerlerden biri olduğunu söyledi.

Pınarbaşı'dan 6, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından 1, Kanyon ve Doğa Araştırma Derneği'nden 10 sporcunun katılımı ile yürüyüşü gerçekleştirdiklerini dile getiren Çanga, şunları kaydetti:

'30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıl dönümü dolayısıyla bu yürüyüşü gerçekleştirdik. Yürüyüş 6 saat sürdü ama doğal güzellikler arasında bu zamanın nasıl geçtiğini anlayamadık. Burası muhteşem güzelliklerin arasında spor yapılabilecek bir yer. Tüm vatandaşlarımızı bu güzellikleri görmeye ve spor yapmaya davet ediyorum.'

Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz da Zafer Bayramı dolayısıyla yapılan yürüyüşün oldukça anlamlı olduğunu ifade ederek, katılımcılara teşekkür etti.
Kaynak: AA