Vali Çakacak'ın Eskişehir'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Yıl Dönümü Mesajı

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Çakacak yayımladığı mesajında, Türk milletinin her türlü imkansızlıklara rağmen bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini bütün dünyaya gösterdiğini belirtti.

Vatan topraklarımızın düşman işgaline karşı savunulmasında üstün bir direnç gösteren Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıldönümünü coşku ve gururla kutlandığına vurgu yapan Vali Çakacak, mesajın bir bölümünde, "Türk Milleti tarih boyunca bağımsızlığına yönelik her türlü saldırılara birlik ve beraberlik ruhu ile karşı koymuş, milletin birliğine ve vatanına kastedenlere geçit vermemiştir. Milletimiz Kurtuluş Savaşında her türlü imkansızlıklara rağmen bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini, şanlı bayrağımızı sonsuza kadar göklerde dalgalandıracağını ve bunun için de hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağını bütün dünyaya göstermiştir. Hepimizin en değerli hazinesi olan aziz vatan toprakları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yüce milletimizin canını ortaya koyarak, vatansever kimliği ve bağımsız yaşama iradesiyle yazdığı kurtuluş destanıyla kazanılmıştır. Eskişehir halkı da kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle bağımsızlık mücadelesinde en güçlü bir şekilde yer alarak şanlı tarihimizin altın sayfasında yerini almıştır” ifadelerine yer verdi.

“Eskişehir’in stratejik konumu ve önemi nedeniyle Kurtuluş Savaşı’ndaki yeri çok büyüktür”

Eskişehir’in her alanda olduğu gibi askeri alanda da stratejik konumu ve önemi nedeniyle Kurtuluş Savaşı’ndaki yerinin çok büyük olduğunu söyleyen Vali Çakacak, mesajının devamında ise şunları belirtti:

"Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşu Büyük Taarruz ile başlayan ve zafere giden yolun anahtarı olmuştur.Milli mücadelenin kilit noktalarından biri olan Eskişehir’imiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi, içinde ve yakınında düşman kuvveti mevcut olduğu ve askeri kuvvet bulunmadığı zaman çok büyük vatanperverlik, milliyetperverlik, azim ve kahramanlık göstermiş, Kurtuluş Savaşının kazanılmasına büyük katkı sunmuştur.15 Temmuz 2016 tarihinde de milli iradeye ve demokrasiye yönelik yapılan hain darbe girişimi karşısında Eskişehir halkı kararlı bir duruş göstererek vatana, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmıştır. 2 Eylül 1922’de düşmanın yakıp yıktığı, harabeye çevirdiği Eskişehir’imiz bugün hem bölge, hem de ülke ekonomisinin rekabet gücünü belirleyen önemli sektörlere ev sahipliği yapmakta, önemli potansiyelleri ile birlikte birçok bileşende bir cazibe merkezi olmaya devam etmektedir. Bu duygularla Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Eskişehir’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95’inci yıldönümünü tebrik ediyor, Eskişehirli hemşehrilerime en içten sevgi ve saygılar sunuyorum.”
Kaynak: İHA