Sorgun Açıklaması 'Konya'nın Safı Her Zaman Bellidir'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, son günlerde Konya’yı ilgilendiren bazı hadiseler olduğunu ifade ederek, “Şahıslarla Konya’yı her zaman birbirinden ayırmamız gerekiyor” dedi.

Sorgun Açıklaması 'Konya'nın Safı Her Zaman Bellidir'
Konya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ahmet Sorgun, son günlerde Konya’yı ilgilendiren bazı hadiseler olduğunu ifade ederek, “Şahıslarla Konya’yı her zaman birbirinden ayırmamız gerekiyor. Konya kendi vakarı içerisinde, sükuneti içerisinde bu mücadeleyi en etkin bir şekilde sürdürmüştür, sürdürmeye de devam ediyor. Halkın bu konuda ki mücadelesi demokratik yollarla olur ve olmuştur da. Konya’nın safı her zaman bellidir. Konya’yı bazı münferit hadiselerle karalamaya kalkmak haddi aşmaktır. Biz her zaman ilkesel davrandık, ilkesel davranmaya da devam edeceğiz. Bu kripto bir yapıdır FETÖ yapılanması. Asrın ihanetidir. Bunu herkes böyle bilmeli ve biz böyle biliyoruz, böyle kabul ediyoruz. Nasıl bu asrın ihaneti ise buna karşı sayın cumhurbaşkanımızın öncülüğünde milletimizin gerçekleştirdiği zafer de asrın zaferidir, onu da ifade etmek isterim. Bu kripto yapıya karşı hiç kimseye kefil olmayız ama hiç kimseyi de bilgisiz, belgesiz itham etmeyiz. Münferit hadiseden söz ediyorsanız konu hukuki bir konudur, yargıya taşınmıştır. Yani bu konuda konuştuğumuzda yargıya müdahale gibi veya böyle istismar edenler olabilir. Konuyu takip ediyoruz ama Konya’yı, şehri bunlarla adlandırmak şehre haksızlık olur. Bu şehir günü geldiğinde konuşmasını biliyor ve bu şehir kendi dilinden, kendi vakarıyla konuşuyor, bunu da herkes böyle bilmeli. Beraatı zimmet asıldır, bir insan suçsuzluğu ispat edilene kadar hukuken suçsuz kabul edilir ama biz kimseyi şahıs olarak ne savunmak durumundayız, ne de itham etmek durumundayız. Konu yargıya intikal etmiştir, bunun böyle bilinmesi gerekiyor. Konya’ya da kimse bu konuda bir şey, adlandırma yapamaz. Bu adlandırma yapanlar önce kendilerine bakmaları lazım, bunu böyle ifade etmek isterim” diye konuştu.



Akyürek: “Kanun önünde herkes eşittir”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise “Tabii son günlerdeki Konya gündemiyle ilgili olarak şunu söylemek isterim. Kanun önünde herkes eşittir. Adliyeye, bağımsız ve tarafsız yargıya baskı gibi iddialar aynı zamanda yargıya bühtan ve iftiradır. Tabii suçların şahsiliği ilkesini ve bir suç iddiası varsa iddia edilenin savunma hakkını da unutmamak gerekir. Bu konular zaten kamuoyunda tartışılıyor. Ama yargıya herhangi bir baskı, bağımsız ve tarafsız yargıya herhangi bir şahsın ve kurumun baskı yaptığını iddia etmek sadece o şahıs ve kurumlara değil, aynı zamanda tarafsız yargıya da bühtanda bulunmak olur. Konya ile ilgili tartışmalarla ilgili de şunu ifade etmek istiyorum; Konya yüzlerce yıldır milli ve İslami duruşun, düşüncenin merkezidir. FETÖ, DEAŞ dahil hiçbir terör örgütü Konya’da etkinlik kuramaz, Konya’ya nüfuz edemez. Çünkü Konya bu ülkenin vatan kılınmasında, vatan edilmesinde en önemli rol oynayan ve istikameti her zaman düzgün olan milli ve İslami hassasiyetle ülkemizin çadırının orta direği olan bir şehrimizdir. Bu vasfı devam edecektir. Konya’da Allah’ın izniyle hiçbir terör örgütü barınamayacaktır. Konya ülkemizin geleceğinde de en önemli rolü oynamaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Başkan Akyürek tartışmaların Konyaspor’a zarar vermemesi gerektiğini de söyleyerek, “Bu tartışmalar bir de Konyaspor’a zarar vermemelidir. Atiker Konyaspor bugüne kadar olduğu gibi çok önemli bir başarı çıtasını yakalamıştır. Türkiye Kupasını kazanmıştır, Türkiye’nin en büyük kupası olan Süper Kupayı kazanmıştır. Bu istikrarlı yükselişinin devam etmesi için şehir olarak hep birlikte Konyaspor’umuza gözümüz gibi bakmaya devam etmeliyiz. Bunu da ayrıca ifade etmek istiyorum. Konyaspor’u bu tartışmalar asla etkilememelidir” diye konuştu.

Kaynak: İHA