Şehit Yakını Ve Gaziler İçin Tarihi Külliyede Etkinlik Düzenlendi

Hatay’ın Payas ilçesinde şehit yakınları ve gaziler Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nde düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Şehit Yakını Ve Gaziler İçin Tarihi Külliyede Etkinlik Düzenlendi
Payas Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle düzenlenen program Kuran-ı Kerim okunması ve yapılan dua ile başladı.

İl genelinden yaklaşık 200 şehit yakını ve gazinin katıldığı davette konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır, vatan toprağı üzerinde yaşayan Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni fark etmeksizin her bireyin gerektiğinde canlarını ortaya koyduklarını emperyalist güçlerin ise ülke toprakları üzerine sürekli planlar yaptıklarını ama başaramadıklarını anlattı.

Belediye Başkanı Bekir Altan ise gaziliğin ömür boyu taşınan bir şeref olduğunu kaydederek, "Bu vatan üstünde aynı bayrak altında yaşayan atalarımızın din, dil, ırk, mezhep farkı olmaksızın şehadet ve gazilik mertebesine koşarak, vatanımızın, devletimizin, milletimizin, bayrağımızın bu günkü varlığını şehit ve gazilerimize borçlu olduğumuzu unutmamalıyız" dedi.

Programda Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır, Belediye Başkanı Bekir Altan’a bir şükran plaketi takdim etti.
Kaynak: İHA