Rektör Gönüllü Açıklaması 'Ülkemiz Dünyadaki Mazlumlara Umut Oluyor'

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, yayımladığı 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında Türk Milletinin İstiklal mücadelesinin önemine işaret etti.

Rektör Gönüllü Açıklaması 'Ülkemiz Dünyadaki Mazlumlara Umut Oluyor'
Rektör Prof. Dr. Talha Gönüllü 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili açıklamasında, “Türk milletinin başlattığı istiklal mücadelesi, tüm yokluk, yoksulluk ve imkansızlıklara rağmen ‘Zaferler ayı’ Ağustos’un sonunda elde ettiği Büyük Taarruz ile zafere ulaşmıştır. Böylece 26 Ağustos 1071’de Sultan Alparslan liderliğindeki Malazgirt Meydan Muharebesi ile açılan Anadolu’nun kapısı, 30 Ağustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal liderliğindeki Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile bir daha açılmamak üzere ilelebet kapanmıştır” dedi.

Gönüllü, “Dün 95 yıl önceki emperyalist istilaya karşı ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ ilkesi etrafında birleşerek bağımsızlığına kavuşmak isteyen dünya halklarına örnek olmuş aziz milletimiz, bugün de 15 Temmuzlarda ‘Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Devlet’ ilkeleri etrafında bütünleşerek yine tüm istilalara inancıyla karşı koymakta ve dünyanın dört bir yanındaki tüm mazlum ve mağdurların umudu olmaya devam etmektedir. Bu vesileyle bir kez daha Büyük Zaferin 95’inci yıl dönümünü kutluyor, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını minnetle yad ediyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA