Plajda Türk Bayrağı Oluşturdular

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’inci yıl dönümün nedeniyle Muğla’nın Fethiye İlçesinde yerli ve yabancı turistler plajda giydikleri beyaz ve kırmız tişörtler ile Türk bayrağı oluşturdu.

Plajda Türk Bayrağı Oluşturdular
Fethiye Gençlik Hizmetleri ile Muğla Özel Çevre Koruma İl Müdürlüğü tarafından Ölüdeniz Mahallesi’ndeki Kumburnu Plajı’ndaki bulunan tatilcilere kırmızı ve beyaz tişört dağıtıldı. Daha önce yere çizilen bayrak üzerindeki yerlerini alan yaklaşık 200 turist 500 metre karelik Türk bayrağı yaptı. Drone ile görüntülenen Türk bayrağı ölüdeniz kumburnu manzarasıyla güzel görüntü oluşturdu.

Öte yandan bir grup yerli ve yabancı turistler denize girip 24 metrelik Türk bayrağıyla açıp "Ne mutlu Türküm diyene" dedi.

Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “30 Ağustos Zafer Bayramını Ölüdeniz’de cennet mekan bir köşede kutladık. MUÇEV ve Gençlik ve Spor ilçe müdürlüğümüzün destekleriyle böyle bir organizasyon yaptık. Bu muhteşem görüntü bayrağımızın muhteşemliğinden kaynaklı. Önceki gün Malazgirt Zaferi’nin yıldönümü kutlandı. O günden bu güne kadar yurdumuz devamlı tehdit altında ancak ne kadar tehdit altında olursa olsun Türk milleti hiçbir zaman dışarıdan ve içeriden gelen düşmanlara karşı asla pabuç bırakmayacaktır. Ülkemiz ilelebet yaşayacaktır” dedi.

Kumburnu Plajı işletme müdürü Halil Gören ise “Ülkemiz her yönden tehdit altındayken bu birlik ve beraberliği görmek daha önemli. Ülkemizin en değerli yerlerinden olan Kumburnu Tabiat Parkı’nda bunu yapmak hem bizim hem de Türk milleti için önemlidir diyen Gören; Bu organizasyon önceden hazırlıklı değildi. Çünkü Türk bayrağı için önceden hazırlıklı bir organizasyon yapmaya gerek yok. Buradaki vatandaşlarımızın, Türk milletimizin tamamı bu organizasyona anında katılabiliyor. Bu organizasyonun duyurusunu bir gün önceden yapsaydık 20 bin kişi bugün burada olurdu” ifadelerini kullandı.

Tatil için Eskişehir’den Ölüdeniz’e gelen ve etkinliğe katılan Gülşen Karaağaç, Türk bayrağını denizde dalgalandırmanın gurunu yaşadığını ve çok mutlu olduğunu ifade etti.

Rusya’dan gelen ve Türk bayrağını denizde açan Anna Zadorozhna (32) Türkiye’yi ve Türk insanını çok sevdiğini, daha önceki yıllarda da tatil için Türkiye’ye geldiğini söyleyen Zadorozhna, "Etkinliğe katıldığım için çok mutlu oldum. Türk bayrağı oluşumunda yer aldığım için onur duydum" dedi.

Kaynak: İHA