Milas'ta Görevli Helikopter Gürcistan'daki Yangına Destek İçin Havalandı

Gürcistan’ın Tiflis kentindeki orman yangınını söndürmek üzere Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Milas’taki yangın söndürme uçağı görevlendirildi. 5 kişilik mürettebatla görev yapacak olan yangın uçağı, orman yangını söndürme çalışmalarına destek verecek.

Milas'ta Görevli Helikopter Gürcistan'daki Yangına Destek İçin Havalandı
Türkiye, Gürcistan’ın Tiflis kentinde çıkan orman yangınının söndürülmesi için desteğini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde destek için gönderilen iki yangın söndürme helikopterin ardından, bu kez de Milas’ta görev yapan yangın söndürme uçağı Tiflis’e gönderildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce orman yangınlarıyla mücadelede kullanılan yangın söndürme uçağının Milas’tan destek için havalandığını duyuran Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, bugün sabah saatlerinde uçağın 5 kişilik mürettebatla Tiflis’teki yangın söndürme çalışmalarına destek için havalandığını duyurdu.

Orman yangınları konusundaki tecrübesiyle dikkat çeken Türkiye, bu yıl içerisinde Tiflis’in yanı sıra KKTC ve Makedonya’ya da orman yangınlarının söndürülmesine destek verdi.
Kaynak: İHA