Marmaris'te İnsan Kaçakçılığı Operasyonu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmaya çalışan 30 göçmen düzenlenen operasyonla kaldıkları otellerde yakalandı. Operasyonda gözaltına alınan Suriyeli üç organizatörden biri tutuklandı.

Marmaris'te İnsan Kaçakçılığı Operasyonu
Bir ihbarı değerlendiren Marmaris Terörle Mücadele ve Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, insan kaçakçılığı yaptığı ileri sürülen üç Suriye uyruklu şahsı takibe aldı. İlçede çeşitli apart otele eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Yapılan baskınlarda kaçan üç şüpheli kısa süren kovalamaca sonucu yakalandı. Şüpheliler tarafından otellere yerleştirilerek yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırmayı planladıkları öne sürülen, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu İran, Irak, Filistin ve Lübnan uyruklu 30 kişi de yakalandı. 3 organizatör ve 30 göçmen ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Ayrıca, göçmenleri kaçırmak için kullanılacağı tespit edilen 2 balıkçı teknesine de el konuldu.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve suçlamaları kabul etmeyen insan kaçakçısı şüphelisi Suriyeli 50 yaşındaki Mohamad Tamim Akeel tutuklanırken, diğer şüpheliler Suriyeli, 33 yaşındaki Abdülkadir Bekir ile 25 yaşındaki Mohammad Al Jalam adli kontrol koşulu ile serbest bırakıldı. 30 göçmen sınır dışı edilmek üzere Muğla Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Kaynak: İHA