Manisa'da 30 Ağustos Kutlamaları

Manisa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen çelenk sunma töreniyle kutlanırken Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın eskiye göre daha coşkuyla kutlandığını

Manisa'da 30 Ağustos Kutlamaları
Manisa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi.

Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende Milli Egemenlik ve Atatürk Anıtı’na Manisa Valiliği ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelengi sunuldu. Çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törende Manisa Tugay Komutanlığı Öğretmen Binbaşı Hakan Rendeci tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Ege yöresine özgü halk oyunları gösterisinin ardından çelenk sunma töreni sona erdi. Çelenk sunma töreni ardından konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, zaferlerin bilim ve teknolojiyle taçlandırılması gerektiğini belirterek, "Sakarya’yı kazandık. Dumlupınar’ı kazandık. 30 Ağustos bir zafer. Zaferlerimiz hep devam etsin. Ama bu zaferleri bilgiyle taçlandıralım. Türkiye meydan muharebelerinde yapmış olduğu kahramanlığı aynı zamanda laboratuarlarda yapsın. Bilgihanelerinde yapsın. Teknolojiye hakim olsun. Eğer ikisi beraber yükselirse iki kanatlı kuş çok daha rahat uçar" dedi.



Başkan Ergün’den tören sitemi

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi bayram kutlamalarının eskiden daha coşkuyla kutlandığını ve artık aynı coşkuyla sokaklarda kutlanmadığını belirterek sitem etti. Başkan Ergün, "Gönül isterdi ki çocukluğumda ve gençliğinde yaşanan o coşkulu 30 Ağustosları bugün Türk halkıyla Manisa halkıyla sokaklarda evlatlarımızla yaşamak en büyük isteğimdi. Ancak değerlerini yitirdiğimiz bu bayramlarımız maalesef bugün gerçeklerden bir tanesi olarak içinde bulunduğumuz konum itibariyle yaşanmakta. Ama bu bizleri yıldırmayacak. İnişler çıkışlar olacak dedi sayın Valim. Katılıyorum. Bu inişler çıkışlar da inşallah bir gün geçecek. Türk milleti layık olduğu bu zaferi çok daha coşkulu bir şekilde kutlayacaktır. Buna inancım sonsuz. Bu doğrultuda hiç bir zaman çizgimizden çıkmadık. Daha fazlasıyla daha iyisiyle yaşatmak arzusu ve isteğindeyiz. Bunun böyle bilinmesini istiyorum" dedi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise, "Hiç kuşkusuz Türk devleti için son derece önemli, milletçe gurur duyacağımız bir günün yıldönümündeyiz. Türk milleti olarak bu tür zaferlere alışığız. Allah’a çok şükür gönül rahatlığıyla da kutluyoruz. Kutladığımız her zafer bize güç veriyor" dedi.

Konuşmaların ardından Manisa Valiliğinde protokol tarafından bayram tebrikleri kabul edildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Piyade Eğitim Tugay Komutanı Vekili Topçu Albay Fikret Rahim Atalay, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, askeri erkan, daire müdürleri, emniyet amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA