Klasik Otomobiller, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Yollara Çıktı

Beşiktaş Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında klasik otomobiller yollara çıktı. Maltepe’de başlayan araç konvoyu, Dolmabahçe’deki etkinlik alanına kadar devam etti.

Klasik Otomobiller, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Yollara Çıktı
Beşiktaş Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutluyor. Klasik otomobiller Maltepe’de Zafer Bayramı için konvoy oluşturarak Kadıköy üzerinden Dolmabahçe’ye geldi. Klasik araçların oluşturduğu konvoy, Dolmabahçe’ye varana kadar yolda gören vatandaşlara nostaljik anlar yaşattı. Birçok vatandaş etkinlik alanına gelen klasik otomobillerle fotoğraf çekildi. Dolmabahçe Saat Kulesi önünde düzenlenen etkinlikte Beşiktaş Belediyesi Bando Takımı şarkılarla bayram coşkusunu arttırdı. Programa Beşiktaş Belediye Başkanı Avukat Murat Hazinedar, Atatürk’e yüz benzerliği ile tanınan oyuncu Göksel Kaya ve Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay’ın yanı sıra klasik otomobilseverler ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Atatürk dediğimizde Beşiktaş ilk akla gelen semtin adıdır”

Programda konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “Bugün Müslüman ülkeler içinde farklı bir yeri olan, önder, örnek bir yer olan Türkiye Cumhuriyeti’ni var eden devrimlerin nişanesidir Beşiktaş. Aziz Atatürk’ün 1912’den milli mücadeleye çıktığı 16 Mayıs 1919’a kadar ikematgahıdır Beşiktaş. Milli mücadeleyi kazandıktan sonra İstanbul’a geldiği tarih olan 1926’dan hayatını kaybettiği 1938’e kadar hem Atatürk devrimlerini inşa ettiği yerdir Beşiktaş. Aslında Atatürk dediğimizde Beşiktaş ilk akla gelen semtin adıdır. Bununla övünmek değil bu sorumluluğu taşıdığımızı ve taşımak zorunda olduğumuzu ülkemize karşı ne kadar büyük bir sorumluluk içinde hareket etmemiz gerektiğini hatırlatmak için söylüyorum” dedi.



“Büyük bir zaferin adıdır 30 Ağustos”

Hazinedar konuşmasının devamında, “Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıl dönümü. Bir milli mücadelenin dünyadaki emperyal büyük paradigmaya dur diyen, ona dair büyük bir kırılma yaşatan, büyük bir zaferin adıdır 30 Ağustos. Bu nedenle bu değerlere sadece sahip çıkmanın basit bir ritüel anması değildir 30 Ağustos Bayramı. Nasıl Atatürk’ün değerlerini hücrelerimizde hissederek ancak büyütebiliriz. Ancak ve ancak bu bayramları basit bir ritüelden çıkararak özünde kutlamalıyız. Aslında özünde kutlamaya dair güzel bir mesaj içeriyor klasik otomobilcilerin konvoyu ve Dolmabahçe buluşması” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Belediyesinin 30 Ağustos için düzenlediği program akşam saatlerinde fener alayı yürüyüşü, enbe orkestrası konseri ve çeşitli etkinliklerle devam edecek.
Kaynak: İHA