Hatay'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

Hatay’da 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerle kutlandı.

Hatay'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı
Antakya Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan törende, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Burada yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende, Hatay Valisi Erdal Ata, anıt şeref defterini imzaladı.

Çelenk koyma töreninde ardından, Vali Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve il jandarma komutan vekili Albay Göksel Çetin Hatay Valiliği’ndeki tebriklerin kabulünün sonrası Atatürk Caddesi’ndeki tören ile devam etti.

Hatay Valisi Erdal Ata, törende yaptığı konuşmada, vatan söz konusu olduğunda fedakarlıkta sınır tanımayan necip Türk milletinin kahraman ordusunun, 95 yıl önce bugün, gazi Mustafa Kemal’in yönettiği Büyük Taarruz’la, kurtuluş mücadelesini kesin bir zaferle sonuçlandırıldığını ifade etti.

30 Ağustos zaferinin, tam bağımsızlığa ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına giden yolda atılmış çok önemli bir adım olduğunu belirten Vali Ata,”Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan ve çok büyük fedakârlıklarla kazanılan 30 Ağustos zaferinin, başta Başkomutan Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95.yılı törenleri resmi geçidin ardından son buldu
Kaynak: İHA