Gaziantep'in Baklavası, Adıyaman'ın Kahvesi YÖREX'te

Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından 13-17 Eylül'de Antalya'da düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarında (YÖREX), Gaziantep, Adıyaman ve Kilis'in yöresel ürünleri de tanıtılacak.

ATB'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteğiyle ANFAŞ Expo Center'de düzenlenecek YÖREX, doğudan batıya, kuzeyden güneye Anadolu'nun zenginliklerine ev sahipliği yapacak.

İpekyolu Kalkınma Ajansı, YÖREX'te Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerinin yöresel ürünlerini oda ve borsaların işbirliği ile tanıtacak.

Gaziantep'in baklavası, salçası, biber kurusu, el işlemeleri, Adıyaman'ın çiğ köfte, kahve, dut pekmezi, Kilis'in çeyiz ürünleri, zahter, biber, kuru dolmalık sebzeler ve zeytini de fuarda ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

İpekyolu Kalkınma Ajansının kırsal kesimde kalkınma bilincinin oluşturulması amacıyla başlattığı Kınalı Eller Bakıra Can Verdi Projesinde yer alan kadınlar da YÖREX'te hünerlerini sergileyecek. Samsat'ın önemli geleneksel el sanatlarından olan bakır işlemeciliği kadınların yaratıcılığıyla YÖREX'e gelen ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ATB Başkanı Ali Çandır, Samsatlı kadınları YÖREX'te ağırlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını bildirdi ve YÖREX'e destek veren kalkınma ajanslarına teşekkür etti.

Kaynak: AA