'Çocuk İşçiliğinin Fındıkta Önlenmesi' Projesi

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde yıl sonu kapanış etkinliği gerçekleştirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından yürütülen, 'Çocuk İşçiliğinin Fındıkta Önlenmesi' projesinin yıl sonu eğitim kapanış etkinliği düzenlendi.

Etkinlik, Akçakoca ilçesi Esmahanım Köyü'nde bulunan ve proje kapsamında yenilenen bir ortaokulun bahçesinde gerçekleştirildi.

Bölgede başlayan fındık hasadı için Doğu ve Güneydoğu'dan gelen mevsimlik işçilerin çocukları, servis araçlarıyla alınarak köy okulunun bahçesinde hazırlanan programa katılarak sertifikalarını alıp arkadaşları ile gönüllerince eğlendi.

Projenin Saha Sorumlusu Ayhan Direk, burada yaptığı konuşmada, çocukların gülmesi için tüm çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Mevsimlik işçilerin çocuklarının tarlalarda olmaması, eğitim almalarının gerekliliğini anlatan Direk, 'Çocuklarımız, tarlalarda, bağ-bahçede olmamalı. Biz bu anlamda çocuklarımızı tespit ettik, öğrencilerimize bir aylık bir eğitim verdik. Bu eğitimlerde ebru kurslarından resim derslerine kadar eğitimlerimizi sağladık. Çocuklarımız fındık bahçelerinde değil, okul bahçelerinde oyun oynuyor.' diye konuştu.

Direk, proje destekçilerine ve projeye gönülden bağlanan ailelere teşekkür etti.
Kaynak: AA