CHP'den Trabzon'da 30 Ağustos Kutlaması

CHP Trabzon İl Başkanlığı 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yürüyüş düzenledi.

CHP'den Trabzon'da 30 Ağustos Kutlaması
Uzun Sokak’ta başlayan, Atatürk Alanı’na kadar yapılan yürüyüşe CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, İl Başkanı Turgay Güdü, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Alanına çelenk koyulmasının ardından basın açıklaması yapan İl Başkanı Turgay Güdü, bugün geldiğimiz noktada Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yıkıp yeni devlet kurmak isteyenlere karşı bir olma günü olduğunu belirterek, “26 Ağustos günü başlayıp Başkomutan Mustafa Kemal’in komutasında ordumuzun 30 Ağustos günü zaferle sonuçlandırdığı Büyük Taarruz Meydan Muharebesi Cumhuriyetimizin kuruluşunun en önemli aşaması olmuştur" dedi.

Daha sonra söz alan CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, dünyanın bütün mazlum uluslarına örnek olmuş, bağımsızlık mücadelesinde sembol alındığını belirterek, "Herkes bir daha Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe hitabesini bir okusun. Gerçekleşmeyen tek bir satırı var ise gelsin burada söylesin. Her şey tam da uyardığı gibi gerçek olmuştur. Memleket zor durumdadır. Tarlalarımızda, fındıklarımızda emperyalizmin eli aşınızdadır, ekmeğinizdedir. Bize ders vermek istiyorlar, Türkiye Cumhuriyetine diz çökertmek istiyorlar. Çünkü emperyalizme, bu meydan okumaya boyun eğecekmiyiz? Bu meydan okumaya sessiz kalacak mıyız? 30 Ağustos birilerini rahatsız etmiş olabilir. Türk halkı kanının son damlasına kadar bu toprakların her metrekaresi kanımızla sulanmadıkça emperyalizme boyun eğmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından kutlamalar son buldu.
Kaynak: İHA