Besicilerin Kimi Mutlu, Kimi Umutlu

Kurban Bayramı’na iki gün kala kurban pazarlarındaki hareketlilik arttı. Bazı büyükbaş hayvan satıcılarının çadırlarına "bitti" yazısı astığı görülürken küçükbaş hayvan satıcıları ise pazara getirdikleri hayvanları satacaklarından umutlu.

Kurban Bayramı öncesi, Beylikdüzü Kurban Satış Alanı’nda büyükbaş hayvan besicileri hayvanlarının büyük kısmını sattı.Küçükbaş hayvan besicileri ise ellerinde büyük oranda hayvan kalsa da Kurban Bayramı sonuna kadar ellerindeki hayvanları satacaklarından umutlu. Kurban satış alanında çoğu büyükbaş hayvan çadırına “Bitti” yazısı asıldığı görüldü.

Küçükbaş hayvan satıcıları ise önümüzdeki günlerde satışların artacağını düşünüyor.

Büyükbaş hayvanlar büyük oranda satıldı

Kurban satış alanında büyükbaş hayvan satıcıları büyük oranda hayvanlarını sattı. Bir çok çadıra “Bitti” yazısı asıldığı görüldü.

Tokat‘tan hayvanlarını satmak için getiren besici İlyas Kökmen, ”Kurbanlarımızı şu an bitirdik. Bayram günü de teslim edersek tamamen rahatlayacağız. Kurban alacak vatandaşlarımız gecikmesin bir an önce alsınlar daha sonra sıkıntı yaşayabilirler büyükbaş konusunda. Satıcıların elinde pek hayvan kalmadı” diye konuştu.

Erzurum’dan gelen ve getirdiği 30 hayvanın tamamını satan bir başka besici ise “Hayırlısıyla bu sene de kurbanlarımızı bitirdik. Bitirmeyenlere de Allah bitirmek nasip etsin. 30 tane vardı bizim hepsini sattık çok şükür. Küçükbaşlar ağır gidiyor biraz” dedi.



Kimi umutlu, kimi karamsar

Küçükbaş hayvan satıcılarının büyük çoğunluğu ise önümüzdeki birkaç gün içerisinde satışların artacağından umutlu. Vatandaşlara son günleri beklememeleri gerektiğini söyleyen küçükbaş besicileri, bir an önce gelip vatandaşların almak istedikleri hayvanları almaları çağrısında bulunuyor. Kırıklareli’den gelen Seyfi Öztırak isimli besici, “Küçükbaşta mal çok, büyükbaş bitmek üzere bitti sayılır. Küçükbaşta bugün yarın ve bayramın birinci günü inşallah bitecek. Umutluyuz. Şu ana kadar da iyi gitti sattık 50 taneye yakın. İnşallah bunları da satacağız memleketimize döneceğiz” diye konuştu.

Satışların iyi gitmediğini söyleyen ve karamsar olduğunu dile getiren Vanlı besici Umut Bozbay ise “Satışlarımız iyi değil. Bu sene bir pazar havası da yok çok durgun. Müşteri de fiyatlar yüksek diyor. Maliyetine bile veriyoruz almıyorlar. Fazla bir beklentim de yok” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA