Arakanlılar İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Muş'ta Kardeşlik Platformu üyeleri Myanmar'ın Arakan eyaletinde ordunun yaptığı katliamlarda öldürülen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Hacı Şeref Camisi'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından dualar edildi.

Cami çıkışında Platform adına açıklama yapan Abidin Acar, Burma hükümetine bağlı silahlı kuvvetlerin ve çeteci Budistlerin Arakan'da insanlık dışı eylemlere imza atığını söyledi.

Son 3 günde ordu mensuplarının yaptıkları saldırılarda binlerce Müslümanın katledildiğini, yüz binden fazla Müslümanın yerinden edildiğini belirten Acar, şunları aktardı:

'Ekonomik, toplumsal baskı ve her türlü ayrımcılığa maruz kalan, Myanmar’daki Müslüman nüfusuyla ilgili maalesef resmi ya da kesin bilgi yok. Bu halk Birleşmiş Milletler tarafından dünyanın en çok zulüm gören halkı olarak da resmen kabul edilmiştir. Ancak tüm bu yaşananlar dünyanın gözü önünde gerçekleşiyor ve dünya bu zulme sessiz. Katliamcılar tecavüzü bir silah olarak kullanıyorlar.

Tecavüzler, ölümler, bulunamayan cesetler, kimliksiz insanlar, vatansızlaştırılmaya çalışılan bir toplum, yakılıp yıkılan şehirler, köyler, eğer müdahale edilmezse bir toplum yok olup gidecek. İslam ülkeleri ve BM, İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün raporlarını yorumlamak ve kınama faaliyetlerinin ötesinde somut hiçbir çözüm üretemiyor.'

Dünyanın gözü önünde yaşanan katliam konusunda Türkiye'nin daha fazla adım atması gerektiğini dile getiren Acar, Birleşmiş Milletler, NATO, Avrupa Birliği ve diğer uluslararası platformlarında Arakanlı Müslümanlara yapılan zulmün durdurulması için girişimlerini sıklaştırması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA