Arakan'da Müslümanlara Yönelik Katliamlara Tepkiler

Başkentte Alperen Ocakları, Arakan'daki Müslümanların katledilmesine tepki gösterdi.

Alperen Ocakları Ankara İl Başkanlığı, Arakan'daki Müslümanların katledilmesini protesto etti.

Hacı Bayram Veli Camisi avlusunda yatsı namazının ardından toplanan grup, Arakan'da şiddete maruz kalan Müslümanlar için dua etti.

Grup adına basın açıklaması yapan Alperen Ocakları İl Başkanı Mehmet Zahid Ayan, Arakan'da Müslümanlara yönelik insanlık dışı muameleler yapıldığını belirterek, 'Bizim vicdanımız acıyor, canımız yanıyor, etlerimiz parçalanır gibi hissediyoruz. Elimizden maalesef dua etmek ve kınamaktan başka bir şey gelmiyor.' dedi.

Ayan, bütün dünya mazlumlarının, Müslümanların ve her dara düşenin beklediği ülkenin Türkiye devleti ve büyük Türk milleti olduğunu belirtti.

Arakan için İslam dünyasının bir an önce harekete geçmesi gerektiğini dile getiren Mehmet Zahid Ayan, şunları kaydetti:

'Biz bütün devlet idarecilerimizi Arakan'a fiili, daha somut adımlar atarak müdahale etmeye çağırıyoruz. Biz halk olarak gereken her şeyi yaparız. Vatandaşı sizin arkanızda toplarız. Ekonomik destek gerekiyorsa bu vatandaş kolundaki bileziğini çıkarır, cebindeki harçlığını verir. Yeter ki oradaki zulme, ki dünyanın her yerinde zulüm gören Müslümanlar ama güncel olduğu için Arakan'ı söylüyoruz, müdahale edilsin artık. Kınamaktan ve eleştirmekten başka bir şey yapılsın. Biz Birleşmiş Milletler'den ve Batı'dan medet umulmasını kabul etmiyoruz. Buralara yapılan çağrıları vakit kaybı olarak görüyoruz.'

Konuşmanın ardından Arakan'da katledilen Müslümanlar için dua edildi.

Kaynak: AA