Almuslular'dan Tanıtım Atağı

Almus Belde ve Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği, siyasi ve bürokrasi ile birlikte hareket ederek ilçenin tanıtımı için çalışmalara başladıklarını duyurdu.

Almuslular'dan Tanıtım Atağı
Tokat’ın Almus ilçesinde bulunan Tufantepe Recep Yazıcıoğlu Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen istişare toplantısı sonrasında basına bilgi veren Almus Belde ve Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Önür, turizm ve doğa potansiyeli yüksek, Tokat il merkezine 35 kilometre mesafede bulunan ve sanayinin kirletmediği, bakir bir doğa harikası olan Almus’u dünyaya tanıtmak için seferberlik başlattıklarını söyledi.



Başkan Önür,"Almus belde ve köyleri yardımlaşma Derneği olarak Almusumuzun Tüm kamuoyuna tanıtımı, sorunlarının çözümü noktasında bir farkındalık oluşturmaya gayretindeyiz. Hemşehrilerimizin sosyokültürel ve sosyoekonomik bütünleşmesine, kaynaşmasına katkı vermek tüm temennimiz. Merkezi ve yerel yönetimlerin iyi niyetlerine rağmen, hala Almus’un hak ettiği yatırımları alamadığı kanaatindeyiz. Her ne kadar kent merkezine uzaklığımız şuan için daha fazla olsa da 15 km’ye kadar kısalabilecek yol potansiyelimiz var. Bölgenin en kaliteli sazan balıklarına sahip olma özelliğimizi uygun denetimler sürdürebilme ve Almus Gölümü’zü gelecek nesillere daha temiz olarak bırakabilme gibi bir şansımız hala var. Tufan tepesinden karşı tarafa düşünülen ve herkesin bildiği üzere daha önceden sözü verilen asma köprümüz ile orman evleri bölgemizin ıslahının hayata geçmesiyle gezginleri ilçemize çekme şansımız var. Yapılabilecek bir teleferik sistemi ile su ve kış sporlarını icra edebilecek doğal bir altyapımız var. Sözün özü Almus henüz keşfedilmemiş bur turizm cennetidir. Bugün bölgemizde, Almus’un saklı cennet olarak anılması da haklı bir unvandır. Tüm bu konularla alakalı lobi çalışmalarına başladığımızı, siyasi ve bürokraside yer bulmuş büyüklerimizle ve özellikle hemşehrilerimizle istişareli bir şekilde çalışmalar yaparak hatta sahip olduğumuz bu potansiyeli bir tanıtım filmi ile tüm dünyaya duyurmak için çalışmalarımıza başladık. Her şey Almusumuz için" dedi.

Kaynak: İHA