Afrikalı İtfaiyeciler Büyükşehir'den Sertifika Aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediye İtfaiyesi tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde Afrika’nın Komorlar ülkesinden gelen itfaiyeciler de sertifika aldı.

Afrikalı İtfaiyeciler Büyükşehir'den Sertifika Aldı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği(TBB) işbirliği ile gerçekleştirilen temel itfaiyecilik eğitimlerinin 66’ıncısı düzenlenen programla tamamlandı. Adıyaman, Afyon, Batman, Eskişehir, Kırıkkale, Kütahya, Ordu, Rize, Şanlıurfa, Tokat ve Afrika ülkesi Komorlar itfaiyelerinde görevli 20 itfaiyeci 3 hafta süren eğitimlerinin ardından sertifikalarını aldı. 2010 yılından bu yana devam eden eğitimlerde bin 696 kişiye sertifika verildi.

Programda eğitimleri tamamlanan 20 kişilik grup sertifikalarını aldı. Programa İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara ve şube müdürleri katıldı.

Sertifika töreninde konuşan Eğitim ve Önleme Şube Müdürü Salih Palaz, gerek yurt içinden gerekse yurt dışından gelen talepler doğrultusunda temel itfaiyecilik eğitimleri verdiklerini söyledi.

Palaz, ‘’Bu eğitimleri vermekten dolayı çok mutluyuz. Bilgi paylaştıkça büyüyen bir şeydir. Sizlerle bu paylaşımları yapmak bizleri oldukça mutlu ediyor. Özellikle Afrika ülkesi Komorlar’dan gelen misafirlerimize bu eğitimi vermek bizi gururlandırdı. Sertifikaların hayırlı olmasını diliyorum‘’ dedi.

Özellikle eğitime katılan ve ülkemize Afrika’nın Komorlar ülkesinden gelen 5 itfaiyeci eğitimlerden oldukça memnun olduğunu belirtti.

Komorlar’dan gelen eğitimciler adına konuşan Rashed Glojken, ‘’Bizleri burada misafir ettiğiniz için teşekkür ederiz. Eğitimlerimizi tamamladık ve bilgilerimizi kendi ülkemizde uygulayacağız. Eğitimde bizlere yardımcı olan bütün eğitmenlerimize ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederim‘’ şeklinde konuştu.

Eğitimler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi’nin (KOBİTEM) Uluslararası Fuar Merkezi’ndeki uygulama platformunda gerçekleştirildi.

Gruba İtfaiye Daire Başkanlığı’nın uzman personeli tarafından tam teçhizatla, yüksek ısı yayan alevler içinde eğitim verildi.

Ekip, flashover simülatörü ve duman simülatöründe yangınla mücadele etti.
Kaynak: İHA