30 Ağustos Zafer Bayramı 95. Yıl Dönümünde Azerbaycan'da Kutlandı

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan Türk Şehitliği’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı 95. yıl dönümünde kutlandı.

Türk Şehitliği’nde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı törenine Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Silahlı Kuvvetler Ataşesi Tuğgeneral Zafer Ocak, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer, Türk iş adamları, müşavirler ve büyükelçilik personeli katıldı.

Tören, Türk Şehitliği Anıtı’na çelenk bırakıldıktan sonra iki ülkenin milli marşları okunarak başladı.

Hatıra defterini imzaladıktan sonra konuşma yapan Büyükelçi Erkan Özoral, “Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitler. Türk milletinin varlığına kastedenlere karşı kazandığınız büyük zaferin 95. yıl dönümünü bugün büyük bir gururla kutlamaktayız. Bu sonuç elbette ki Türk milletinin var olma, azim ve kararlılığının bir neticesiydi. Bu azim ve kararlılığı bugün bir nebze bile olsa azalmadığını geçen yıl bir kez daha bütün dünyaya gösterdik. Bu azim ve kararlılık şüphesiz ki sonsuza kadar aynı güçle devam edecektir. Çünkü, bu konuda sizler her zaman bizim yol göstericimiz olacaksınız. Bu yolda hepimiz çok iyi biliyoruz ki muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur” dedi.

Konuşma bitikten sonra temsili şehit kabirlerine karanfiller bırakıldı. Kutlama töreni mehter marşı çalındıktan sonra sona erdi. Daha sonra Azerbaycan Şehitliği de ziyaret edilerek şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.
Kaynak: İHA