14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

Festival kapsamında, Güney Afrikalı gitarist Derek Gripper, Gümüşlük sahilindeki Toprak Ev'de konser verdi Gripper: 'Bugünün sizler için önemini çok iyi biliyorum. Hepinizin ve tüm Türk halkının bayramını içtenlikle kutluyorum'

Güney Afrikalı gitarist Derek Gripper, 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında Bodrum'da hayranlarıyla buluşarak, Gümüşlük sahilindeki Toprak Ev'de konser verdi.

Bu yıl Suda-Kumda Konserleri serisinde Bodrumlu izleyicinin karşısına çıkan Derek Gripper, konuklarına keyifli bir dinleti sundu.

Gripper, Afrika'nın geleneksel müziğine yeni ve heyecan verici bir boyut katarak, dünyanın birçok yerinde solo veya farklı kültürlerden müzisyenlerle konserler verdi. 2013 yılında 10. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nin konuğu da olan Gripper, gitarist-besteci Carlo Domeniconi ile antik taş ocağında konser vermişti.

Konser öncesinde izleyicilerin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayan Derek Gripper, 'Bugünün sizler için önemini çok iyi biliyorum. Hepinizin ve tüm Türk halkının bayramını içtenlikle kutluyorum.' dedi.

Festival Sanat Danışmanı Piyanist Gülsin Onay da 'Türk Milleti'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun, aydınlık yarınlar diliyorum.' diye konuştu.

Bu yıl Mart ayında İngiliz multi enstrümantalist Tunde Jegede ile 'Mali in Oak' adlı ortak bir albüm yayınlayan Gripper, bu albümde yer alan 'Tutu Jara' adlı bir Mali geleneksel müziğini kendi düzenlemesiyle seslendirdi.

Gripper konserde, 2015 yılı çıkışlı 'Libraries on Fire' albümünden 'Duga', 'Salama', 'Maimouna' ve 'Si Naani' gibi hayranlarının yakından tanıdığı, sevilen parçaların yanı sıra Afrika'nın en önemli müzisyenlerinin eserlerinden uyarladığı bir Afrika klasik gitar repertuarı yaratma projesi olarak 2012 yılında çıkardığı 'One Night on Earth: Music from the Strings of Mali' adlı albümden '’56', 'Jarabi' ve 'Tubaka' adlı eserlere de yer verdi.

Festival, 14 Eylül'e kadar yerli ve yabancı sanatçıların konserleriyle devam edecek.
Kaynak: AA