'Ulus Çayı'nın Islahı' Projesi

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 'Ulus Çayı'nın ıslahı projesi, ilçenin çehresini değiştirecek şirinliğine ayrı bir güzellik katacak önemli bir projemiz.' dedi.

Milletvekili Tunç, Ulus ilçesinde yapımı devam eden Ulus Çayı ve Çerçi Deresi taşkın koruma çalışmalarını inceledi.

Tunç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık maliyeti 12 milyon lira olan önemli projenin yapım inşaatının hızla devam ettiğini söyledi.

Proje ile Ulus Çayı'nda 2 bin 364 metre çift taraflı duvar inşa edildiğini ifade eden Tunç, şöyle konuştu:

'2 adet çelik yaya köprüsünün yapılacağını ve korkulukların imal edilecek Ulus Çayı'ndaki çalışmalar tamamlandığında ilçe merkezi taşkınlardan korunacak. Çerçi Deresi'nde de 688 metre çift taraflı betonarme duvar yapılacak. Ulus ilçe merkezini taşkınlardan koruyacak ve rekreasyon ve yaya köprülerinin yapımının ardından yaklaşık 12 milyon liralık yatırım yapılmış olacak. Ulus Çayı'nın ıslahı projesi, ilçenin çehresini değiştirecek şirinliğine ayrı bir güzellik katacak önemli bir projemizdir. Yatırım için Ulus ilçe halkı adına başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na DSİ yetkililerine teşekkür ediyorum.'

Kaynak: AA