Telefon Dolandırıcılığına 7 Yıl Hapis İstemi

Telefonda kendisini savcı olarak tanıtarak, bir kişinin 218 bin lirasını internetten kendisine havale ettiği öne sürülen E.Ç. hakkında, 'dolandırıcılık' suçundan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Telefonda kendisini savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı öne sürülen kişiye, 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, olay tarihi olan 28 Nisan 2017’de Denizli’deki evinde eşiyle bulunduğu sırada müşteki G.Ö’yü cep telefonundan arayan bir kişinin kendisini başkomiser olarak tanıtıp 'bankadaki hesap bilgilerinin ele geçirildiğini ve hesaptan para gönderilerek, döviz alım satım işlemlerinin yapıldığını' söylediği anlatıldı.

İddianamede, kendisini başkomiser olarak tanıtan kişinin G.Ö'yü cumhuriyet savcısına bağlayacağını bildirdiği ve başka bir kişiye aktardığı ifade edilerek, bu kişinin kendisini savcı Ömer Faruk Yalçınkaya olarak tanıttığı ve müştekiyi banka hesabı, kimlik bilgileri, internet bankacılığı şifresini ile telefon numarasını vermesi konusunda ikna ettiği kaydedildi.

Müşteki G.Ö’nün istenilen bilgileri verdiği, daha sonra şüphelenerek ilgili banka şubesine gittiği, hesabından 218 bin liranın Bağcılar’daki başka bir bankanın şubesindeki şüpheli E.Ç’ye ait hesaba havale edildiğini öğrendiği belirtilen iddianamede, havala edilen paranın şüpheli E.Ç. tarafından çekildiği aktarıldı.

İddianamede, şüpheli E.Ç'nin 'kamu görevlileri ile ilişkisi olduğundan bahisle bir işin gördürüleceği vaadiyle dolandırıcılık' suçundan 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Davanın duruşması ilerleyen günlerde Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Kaynak: AA