Özel Yetenek Sınavında Yüz Tanıma Dönemi

Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, özel yetenek sınavına girişlerde hileleri engellemek için güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkartarak parmak izinin yanı sıra yüz tanıma sistemi uygulaması başlattı.

Özel Yetenek Sınavında Yüz Tanıma Dönemi
Adana ve çevre illerden yaklaşık 430 öğrenci, Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunun beden eğitimi öğretmenliği, antrenörlük ve spor yöneticiliği bölümlerine girebilmek için özel yetenek sınavına başvurdu.

Öğrencilerin sınava girişinde olası hileleri önlemek için uzun yıllardır kullanılan parmak izi uygulamasının yanı sıra yüz tanıma sistemi de uygulandı. Ön kayıtta kimlik bilgileri, parmak izi, fotoğraf ve yüz tanıma sistemine kayıttan sonra kart ve numara alan öğrenciler, yoğun güvenlik taramasından geçirildikten sonra spor salonunda yapılan seçmelerde ter döktü.

Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü ve Sınav Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sanlı Sadi Kurdak, bu uygulamayla şeffaflık ve güvenliği amaçladıklarını vurguladı.

"Salon dışına skor ve görüntü yansıtıyoruz"

Özel yetenek sınavına giriş aşamasından sonra sınav sırasında da şeffaflık adına bir dizi uygulama yaptıklarını belirten Prof. Dr. Kurdak, şöyle konuştu:

“Kapalı mekanda çok fazla insan olduğu için sınavın tansiyonunun değişmemesi adına salona velileri ve izleyicileri almıyoruz. Sınav salonunun dışarısına yerleştirdiğimiz perdelere görüntü, skor ve puanları yansıtıyoruz. Bu şekilde sınavda olabilecek en şeffaf ortamı sağladığımıza inanıyoruz. Yaptığımız güvenlik önlemleri sayesinde sınava katılacak kişilerin yerine başkalarının girmesini önlemek istiyoruz. Bu sistemle birinin başkasının yerine sınava girmesi için tek yumurta ikizi olması gerekiyor.”

Sınava giren öğrenciler ise hilesiz rekabet için uygulamadan memnun olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA