Otomobil Güvercinlere Tahsis Edildi

Tokat’ta trafiğe çıkarılmayan bir otomobili, güvercinlere tahsis edildi.

Otomobil Güvercinlere Tahsis Edildi
Otomobilinde dana, koyun taşıyanlardan köpek gezdirenlere, kedilerine yuva yapanlara bir yenisi daha eklendi. Tokat’ta iki esnaf evde beslediği güvercinlerine iş yerinde daha fazla süre ayırabilmek için bir arkadaşının trafiğe çıkarmadığı otomobili kafese çevirdi. 1980 model otomobilin camlarını spreyle boyayan güvercin tutkunları ön koltukları sökerek araç içerisine tünek yaptı. Yan camları da telle kaplayan iki kafadar sabahları iş yerine geldiklerinde güvercinleri yemleyerek yakından ilgileniyor. Gün boyu iş yerlerinin karşısında bulunan güvercinlerine süre ayırabilen güvercin tutkunu gençlerin bu sıra dışı fikri ise yoldan geçenlerin dikkatini çekiyor.

"1.8 TURBO DİZEL GÜVERCİN KAFESİ"

Çarşı esnaflarından elektrikçi Kerim Uçgun, güvercinleri için yaptıkları kafese ’1.8 turbo dizel güvercin kafesi’ ismini verdiklerini ifade ederek,"Bunu hiçbir yerde göremezsiniz biz icat ettik. Yani kimse kıyıp yapmaz ama biz yaptık. Kuşları da bizi de yarı yolda bırakmadı. Eğleniyoruz, herkesin de hoşuna gidiyor" dedi.

Evlerinde güvercin beslediklerini ama iş nedeniyle ilgilenemedikleri için otomobili kuş kafesine çevirmeye karar verdiklerini belirten Uçgun, "2-3 aydır güvercinleri otomobilde besliyoruz. Boş zamanlarımızda kuşları dışarı çıkartıp yemliyor, uçuruyoruz. Görenlerinde dikkatini çekiyor, hoşlarına gidiyor" diye konuştu.

Kuaförlük yapan Ahmet Polat da işten fırsat bulup evde güvercinlerine bakamadıkları için böyle bir fikir akıllarına geldiğini belirterek, "Otomobil güneş almasın diye camlarını sprey boya ile boyadık. Yan camlarına güvercinler hava alsın diye tel çektik. İşimizden arta kalan sürede güvercinlerle ilgileniyoruz. İlk görenler arabamı, kümes mi diye soruyorlar. Biz de 1.8 turbo dizel güvercin kümesi olduğunu söylediğimizde kapısını açıp içine bakmak istiyorlar" şeklinde konuştu.

(Nurhan İçmez - Dursun Ekrem Er / İHA)
Kaynak: İHA