Manisa 4. Ayakkabı Moda Fuarı Açıldı

Milletvekili Berber: 'Manisa ayakkabıcılık sektörünce yeniden önemli bir merkez haline gelebilir. Bu konuda yerel yönetimlerin destekleri, odanın gayretleri ve hükümetin üreticilere verdiği destekler önemlidir'

Manisa 4. Ayakkabı Moda Fuarı (MAYFU), Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde açıldı.

Fuarın açılış töreninde konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Manisa’nın önemli bir ayakkabı üretim merkezi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin bölgesel pazarlarda Çin ile rekabet ettiğini söyleyen Berber, 'Eğer bugün Türkiye tekstilde öndeyse ayakkabı da öyledir. Manisa ayakkabıcılık sektörünce yeniden önemli bir merkez haline gelebilir. Bu konuda yerel yönetimlerin destekleri ve odanın gayretleri ile hükümettin üreticilere verdiği desteklerin önemlidir.' dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mümtaz Kahya da esnafın işlerini hareketlendirecek, yenilenmelerini sağlayacak çalışmalar yapmaya ve projeler üretmeye özen gösterdiklerini kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından fuarın açılışı, Manisa Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ile Milletvekili Berber, Belediye Başkanvekili Kahya, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, İş-Kur İl Müdürü Sinan Aktaş, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, birliğe bağlı odaların başkanları ve fuara katılım sağlayan firmaların temsilcileri tarafından yapıldı.

Fuarda en çok ilgiyi ise 1923 yapımı 78 numara ayakkabıyı gördü.

Açılışın ardından fuarda yer alan firmaların stantlarını gezen protokol üyeleri, üreticilerden ayakkabılar ve sektör hakkında bilgi aldı.

Türkiye'nin önde gelen 23 firmasının katıldığı ve 6 Temmuz'a kadar açık olacak fuarda 2017 yılı yaz ve kış modelleri sergileniyor.
Kaynak: AA