Kırklareli'den Kısa Kısa

Lüleburgaz Halk Eğitimi Merkezince okuma yazma kursu açıldı.

Halk Eğitimi Merkezi kurs öğretmeni Ersan Biçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, okuma yazma kurslarına büyük önem verdiklerini söyledi.

İlçede okuma yazma bilmeyen hiçbir vatandaşın kalmaması için çaba gösterdiklerini ifade eden Biçer, okuma yazma kursunda kursiyer sayısı şartının aranmadığını belirtti.

Kursta 3 kursiyerin eğitim gördüğü aktaran Biçer, kursun 3 ay süreceğini kaydetti.

Okuma yazma öğrenmek isteyen vatandaşların Halk Eğitimi Merkezine müracaat etmesi gerektiğini anlatan Biçer, 300 saatlik eğitimin ardından ilköğretim sertifikası verildiğini dile getirdi.

Biçer, kursun 18 Eylül'de sona ereceğini bildirdi.

- Yol yapım çalışması

Lüleburgaz Belediyesince bir sokakta yol yapım çalışması başlatıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Kocasinan Mahallesi Kereviz Sokak'ta yol yapım çalışması yürüttüğünü söyledi.

İlçede altyapı çalışmaları tamamlanan cadde ve sokakların yeniden düzenleneceğini ifade eden Aslan, peyzaj çalışmaları da planlandığını belirtti.

Çalışmaların ardından sokağın araç trafiğine kapatılacağını aktaran Aslan, 'Şehir içinde kalan alanlarda yayaların daha rahat hareket edebilmesi için böyle bir karar aldık. Belediye olarak vatandaşlara hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizim için önemli olan vatandaşların mutluluğu ve memnuniyetidir.' diye konuştu.

Kaynak: AA