Kepez'in Mahallelerine Özel Yaşam Merkezleri

Kepez Belediyesince Gaziler Mahallesi'ne, eğitim, sağlık, spor ile kültür, sanat ve sosyal etkinlik ihtiyacına cevap verecek sosyal yaşam merkezi inşa ediyor.

Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ileriki günlerde temel atma töreni yapılacak tesisin şantiyesinde incelemelerde bulundu.

Yüklenici firmanın yetkililerinden inşaatla ilgili bilgi alan Tütüncü, Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüşen eski köylerdeki sosyal hayatı dönüştürmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Bu çalışmalardan birinin de sosyal yaşam merkezleri olduğunu belirten Tütüncü, tesisin, sosyal, kültür, sanat ve eğitimde yapmış olduğu hizmetlerin tek noktada toplandığı bir merkez olacağını kaydetti.

Tütüncü, 'Sosyal yaşam merkezinde hanımlarımıza meslek kursları, çocuklarımıza etüt merkezi hizmeti verilecek. Yaşam merkezinde, kütüphane, kültür ve sanat etkinliklerinin yapılabileceği çok amaçlı salon da olacak. Bu salonda Gaziler Mahallesi sakinlerimiz, düğünlerini, mevlitlerini yapabilecekler. Belediye olarak sağlıkta yaptığımız çalışmaları bölgedeki hemşehrilerimize sunacağımız bu tesiste, aile hekimi de olacak.' açıklamasında bulundu.

Binanın dışında da sosyal yaşam alanlarının olacağını belirten Tütüncü, sosyal yaşam merkezinin bahçesinde futbol, basketbol ve voleybol sahaları, yaşlıların günün içerisinde vakitlerini geçireceği kıraathane ve kır düğünü alanı bulunacağını kaydetti.

Kaynak: AA