Japonya'da Kabine Değişikliği

Japonya Başbakanı Abe'nin, kendine yönelik halk desteğini tazelemek için kabine değişikliğine gittiği belirtiliyor.

Japonya'da kabinede değişikliğe gidildi.

Kyodo ajansının haberine göre, Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Taro Kono'yu Dışişleri Bakanlığına, Itsunori Onodera'yı da eski görevi olan Savunma Bakanlığına getirdi.

Dışişleri Bakanı olan Fumio Kishida, Abe liderliğindeki Liberal Demokrat Partisinin (LDP) Politika Oluşturma Konseyi Başkanlığına, eski Tarım Bakanı Yoshimasa Hayashi de Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanlığına atandı.

LDP'nin politika başkanlığından alınarak yeni oluşturulan İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesinden Sorumlu Bakanlığa getirilen Toshimitsu Motegi, aynı zamanda Ekonomik Canlanma Bakanlığı görevini de üstlendi.

Çevre Bakanı Shunichi Suzuki de 2020 Tokyo Yaz Olimpiyatı ve Paralimpik Oyunları'ndan Sorumlu Bakan oldu.

Sanae Takaichi'den boşalan İçişleri Bakanlığı koltuğuna LDP Genel Konseyi Başkanı Seiko Noda getirildi.

LDP'nin koalisyon ortağı Komeito Partisinden Hiroshige, Ekonomi, Ticaret ve Endüstri Bakanlığı, Keiichi Ishii de Ulaştırma Bakanlığı görevini üstlendi.

Masaji Matsuyama, Tüm Vatandaşlar ve Diğerlerinin Faal Katılımını Destekleme Bakanlığına getirildi.

Adalet Bakanı Yoko Kamikawa ise yerini korudu.

- Güven tazeleme

Başbakan Abe'nin yakın arkadaşı Kotaro Kake'nin sahibi olduğu Kake Eğitim Enstitüsünün Japonya'nın batısındaki Imabari kentinde kurmayı planladığı veterinerlik fakültesine onay verilmesi için bürokratlara baskı yaptığı iddia ediliyordu. Abe'nin kendine yönelik halk desteğini tazelemek için kabine değişikliğine gittiği belirtiliyor.

Kaynak: AA