İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi'nden Ücretsiz Yaz Okulu

Ortaokul 6. 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin derslerinde destek olmak amacıyla 'Gençler Eğitime Destek Oluyor' adlı eğitim programı hazırlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi ortaokul öğrencileri için yaz okulu başlattı.

Gençlik Meclisi Basın Koordinatörlüğünden yapılan açıklamaya göre, ortaokul 6. 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin derslerinde destek olmak amacıyla 'Gençler Eğitime Destek Oluyor' adlı eğitim programı başlatıldı.

Çocukların derslerdeki başarı oranını artırmak ve öğrenciler için ekstra bir eğitim ortamı oluşturmayı amaçlayan program, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında da devam edecek.

Çocukların algı seviyelerini artırarak, bakış açılarını genişletmeye yardımcı olacak soruları çözmek, eksik noktaların giderilmesi ve başarı oranını artırmayı hedefleyen proje eğitimci gönüllü gençler rehberliğinde yapılıyor.

Ücretsiz düzenlenen eğitim programı ile öğrencilerin sınava hazırlık sürecini daha rahat bir şekilde geçirmelerine, TEOG sınavına stressiz bir şekilde hazırlanmalarına ortam oluşturmak, derslere olan ilgilerini artırmak amaçlanıyor.

Proje öğrencilerin ders dışında sanatsal faaliyetlere katılımlarının sağlanmasıyla sosyal olarak gelişimlerine katkıda bulunmayı da hedefliyor.

Türkçe, matematik, fen bilgisi, sosyal bilgisi ve yabancı dil alanlarını da kapsayacak şekilde genişletilmiş proje, yeni gönüllü eğitmen kadrosu ile öğrencilerin kişisel gelişimini göz önünde bulundurarak, ders motivasyonunu artırıcı çeşitli stratejiler uyguluyor.

Gençlik Meclisi'nin ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlediği eğitimler okullar, Gençlik Meclisi Saraçhane binası ve Taksim CER atölyesinde gerçekleşiyor.

'Gençler Eğitime Destek Oluyor' projesi Resim ve El Sanatları Atölyesi, Bilim Atölyesi, Müzik Atölyesi, Bedensel Aktiviteler, Tiyatro Atölyesi, Sinema Atölyesi, Oyun Atölyesi, Kişisel Gelişim ve Motivasyon Çalışmaları, Edebiyat Atölyesi, Yabancı Dil Atölyesi (İngilizce, Almanca, Arapça), Satranç Atölyesi, Dini Bilgiler Atölyesi gibi faaliyetlerle öğrencilerin bireysel ve sosyal gelişimine katkıda bulunacak faaliyetler gerçekleştirmeye devam edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1997 yılında kendi imzası ve direktifiyle kurulan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, İstanbul'u yerel yönetimlerde dünya markası haline getiren belediyecilik anlayışına bağlı kalarak, Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatları doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.
Kaynak: AA