Fitch Meksika'nın Görünümünü Durağana Revize Etti

Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada Meksika’nın ‘BBB+’ seviyesinde olan ülke kredi notunun teyid edildiği, kredi notu görünümünün ise “negatiften” “durağan”a çevrildiği bildirildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Meksika’nın kredi notu görünümünün negatiften durağana revize edildiğini açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Meksika’nın ‘BBB+’ seviyesinde olan ülke kredi notunun teyid edildiği, kredi notu görünümünün ise “negatiften” “durağan”a çevrildiği bildirildi.

Açıklamada Meksika’nın görünümünün yukarı yönlü revize edilmesine gerekçe olarak ülkenin ekonomik büyümesine ilişkin risklerin azalması ve kamu borç yükünün dengelenmesi yönündeki beklenti gösterildi.

Meksika’nın ABD ile olan ilişkilerinin daha ılımlı bir boyut kazanması da görünümü etkileyen unsurlar arasında sıralandı.

Açıklamada Meksika’nın ekonomik büyümesinin bu yıl yüzde 2 seviyesinde, 2018-2019 döneminde ise yüzde 2,4 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiği vurgulandı.

Meksika pesosunun rekabetçi görünümünün, dış belirsizliklerin azalmasının, petrol fiyatlarındaki toparlanmanın ve reformların sürdürülmesinin, ülkenin 2018-2019 yıllarında büyümesini olumlu yönde etkilemesinin beklendiği ifade edildi.

Kaynak: AA