Erzincan'da Cemevi Ve Kültür Merkezi Açılışı Yapıldı

Erzincan Valisi Arslantaş 'On iki imamlara saygı duyan, onları seven, onlara muhabbet eden tevellayı ve teberrayı hakkıyla uygulayan bir nesil yetiştirirsek ancak bu birlik ve beraberliği sağlayabiliriz' Eski Cem Vakfı Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Uğurlu 'Ötekileştirme ülkemizin düşmanlarının ekmeğine yağ sürmüştür bugüne kadar. Bundan sonrada sürecek. Bu konuyu tabii ki istismar edecekler'

Erzincan'da yapımı tamamlanan Heybeli Köyü Cemevi ve Kültür Merkezi'nin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Kent merkezine bağlı köydeki cemevinin açılış törenine Erzincan Valisi Ali Arslantaş, İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuyğun ile eski Cem Vakfı Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Rıza Uğurlu ile köy halkı katıldı.

Vali Arslantaş, açılışta yaptığı konuşmada, cemevinin yapımında emeği emeği geçenlere teşekkür ederek, 'On iki imamlara saygı duyan onları seven onlara muhabbet eden tevellayı ve teberrayı hakkıyla uygulayan bir nesil yetiştirirsek ancak bu birlik ve beraberliği sağlayabiliriz. Yine 14 masumları 17 kemerbestleri alabileceğimiz mekanlar olursa burada bu işlerin hakkını vermiş oluruz. Birliği, beraberliği sağlamış oluruz.' dedi

Cem Vakfı Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Uğurlu da düşmanlığın şimdiye kadar kimseye bir şey kazandırmadığını bundan sonrada kazandırmayacağını belirtti.

Uğurlu, 'Ötekileştirme ülkemizin düşmanlarının ekmeğine yağ sürmüştür bugüne kadar. Bundan sonrada sürecek. Bu konuyu tabii ki istismar edecekler. Çocuklarımıza aleviliğin İslam anlayışı verecek tek bir okulumuz yok ama şu an İstanbul’da bir iş adamımızın gayretiyle devletin de katkısıyla okul yapılıyor. Lise düzeyinde bir okul yapılıyor. İnşallah bu sene eğitim öğretime açılır. Bu eksiklikte en azından giderilmiş olacak.' diye konuştu.

Açılışın ardından katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.

Kaynak: AA