Engellilere Tekerlekli Sandalye Dağıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 72 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye, sesli kol saati ve görme bastonu hediye etti.

Büyükşehir Belediyesi, 72 engelli için temin edilen akülü tekerlekli sandalyeleri, sesli kol saati ve görme bastonları belediye bahçesinde düzenlenen törenle hak sahiplerine dağıttı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, törende yaptığı konuşmada, Türkiye nüfusunun yüzde 12'sinin engelli olduğunu ve bunun ciddi bir rakam olduğunu söyledi.

Göreve geldiği ilk andan itibaren engellilerin hayata sıkı tutunması için çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini aktaran Başkan Şahin, Engelliler Daire Başkanlığını kurduklarını ve daire başkanını da engellilerden seçtiğini kaydetti.

Her bireyin bir engelli adayı olduğunu hatırlatan Şahin, şöyle konuştu:

'Yola çıktığımızda söylediğimiz bir şey vardı. Önce insan. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesi ile hareket ediyoruz. Herkesle birlikte bu şehri engelsize dönüştürmek için yola çıktık. Sorunu temelinde empatinin çok önemli olduğunu bunu çözmemiz için engelli birini daire başkanı yaptık. bunun da çok faydasını gördük. Artık engellilerin daire başkanı olacağını, kuruma müdür olacağını ispatladık. Eğitim, sağlık gibi önemli konularda ciddi projeler hayata geçirdik.'

Konuşmanın ardından protokol üyeleri, engelli vatandaşlara cihaz ve araçlarını teslim etti.

Kaynak: AA