Çocuklara Bakımevinde Hayvan Sevgisi Aşılanıyor

Sokak hayvanlarına ev sahipliği yapan Bingöl Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi, çocuklara hayvan sevgisi aşılıyor.

Çocuklara Bakımevinde Hayvan Sevgisi Aşılanıyor
Bingöl Belediyesince 16 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen ve sokak hayvanlarının evi haline gelen Belediye Geçici Hayvan Bakımevi, çocuk misafirlerini ağırladı. Çeşitli eğitim kurumlarında okuyan 30 çocuk, Belediye Başkanı Yücel Barakazi ile birlikte bakımevini gezerek hayvanları sevdi. Farklı cinslerden yaklaşık 150 hayvanın bulunduğu bakımevinde çocuklar renkli görüntülere sahne oldu.

Bakımevinde değişik cinslerden yaklaşık 150 hayvanın bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Yücel Barakazi,"Sokak hayvanlarının yanı sıra, doğada yaralanan veya bir şekilde desteğe ihtiyacı olan hayvanları buraya getirerek tedavi ve bakımlarını yapıyoruz. Sahiplendirme programı kapsamında hayvanlarımızı yeni yuvalarına kavuşturuyoruz. Şu ana kadar onlarca vatandaşımız bu program kapsamında hayvan sahibi oldu. Hayvan barınağıyla birlikte hayvan sahiplenme kültürü de gelişiyor. Sahiplendirme programıyla hayvanlarımız sokaklardan kurtularak, sıcak yuvalarına kavuşuyor” dedi.

Bakımevini ziyaret eden çocuklara hayvan sevgisi aşıladıklarını vurgulayan Barakazi,"Bu barınak sayesinde hem çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılayarak, hayvan sevgisiyle dolu, onlara dokunabilen, sevebilen bir nesil yetiştirme olanağına sahip olacağız hem de hayvanlarımız sahipsiz kalmayacak. Böylece hayvanlarımız daha güzel bir yaşam ortamına kavuşmuş olacaklar” diye konuştu.

Kaynak: İHA