Çin, Tillerson'un Açıklamalarını Olumlu Karşıladı

Çin Dışişleri Bakanı Vang: 'ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'un Kuzey Kore'ye yönelik sözlerini önemsiyoruz'.

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un Kuzey Kore rejiminin değişmesi arayışında olmadıkları yönündeki sözlerini önemsediklerini söyledi.

Vang, başkent Pekin'de düzenlediği basın toplantısında, Tillerson'un Pyongyang yönetimine atfen 'Rejim değişikliği, rejimin çökmesi, yarımadanın hızla yeniden birleşmeye gitmesi ve askerlerimizi 38. paralelin kuzeyine göndermek için bahane arayışında değiliz.' ifadelerini önemsediklerini dile getirdi.

Çin Dışişleri Bakanı Vang, Tillerson'un Washington yönetiminin Kuzey Kore meselesine ilişkin ilkelerini tekrar vurguladığını, ABD'nin bu ilkeleri etkin biçimde ve somut sonuç odaklı bir politika içinde uygulamasını umduklarını ifade etti.

Kore yarımadasının güvenliğinin öncelikleri olduğuna dikkati çeken Vang, tarafların endişelerini eşit diyalog yoluyla çözebilecekleri orta yolu bulmalarını beklediklerini, Pekin yönetiminin de yarımadanın nükleerden arındırılması, barış ve istikrarının korunması, sorunların diyalog ve müzakereyle çözülmesi konusunda öteden beri ısrarcı olduğunu vurguladı.
Kaynak: AA