Antalya'daki Cinayet Davasında Karar

Nişanlısıyla kavga ederken ayırmaya çalışan Tezcan'ı tüfekle ateş ederek öldüren Şahin'e müebbet hapis cezası verildi, nişanlısı ise beraat etti.

Antalya'da nişanlısıyla kavga ederken ayırmak isteyen Orhan Tezcan'ı öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan sanık Sabri Şahin'e müebbet hapis cezası verildi.

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Şahin, tutuksuz yargılanan nişanlısı Derya Şarbalkan ile Tezcan'ın yakınları ve tarafa avukatları katıldı.

Karar öncesi son sözleri sorulan sanıklardan Şarbalkan, yaşanan olaydan dolayı üzgün ve pişman olduğunu belirterek takdirin mahkemenin olduğunu dile getirdi.

Sanık Şahin ise olayın bir talihsizlik olduğunu ve bu olaydan dolayı pişmanlık duyduğunu ifade etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Tezcan'ın kasten öldürülmesine yardım ettiğine yönelik kesin ve inandırıcı delil olmadığı gerekçesiyle sanık Şarbalkan'ın beraatine karar verdi.

Sanık Şahin'in ise üzerine atılı 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırmasına ve sanığın olay sonrası kaçması ve pişmanlık duyduğuna ilişkin hiçbir beyanda bulunmaması nedeniyle cezada indirime yer olmadığına hükmedildi.

Antalya'nın Lara plajında 14 Eylül 2016 tarihinde Orhan Tezcan, kavga eden nişanlı çift Sabri Şahin ve Derya Şarbalkan'ı ayırmak istemiş, daha sonra büyüyen kavgada Şahin, tüfekle ateş ederek Tezcan'ın ölümüne neden olmuştu.
Kaynak: AA