Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya Ağrı'da Açıklaması

'Ahmedi Hani bu toprakların yetiştirdiği en değerli insanlardan biri. Gerçekten birlik ve beraberlik ruhunu en güzel ifadelerle anlatan kişilerden biri. Bu topraklar gerçekten birlik ve beraberliğin, kültür medeniyetimizin en güzel şekilde yaşatıldığı topraklar'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 'Ahmed-i Hani bu toprakların yetiştirdiği en değerli insanlardan biri. Gerçekten birlik ve beraberlik ruhunu en güzel ifadelerle anlatan kişilerden biri. Bu topraklar gerçekten birlik ve beraberliğin, kültür medeniyetimizin en güzel şekilde yaşatıldığı topraklar.' dedi.

Bakan Kaya, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Ağrı'da Ahmed-i Hani Havaalanında Vali Süleyman Elban, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız ve bazı kurum yöneticilerince karşılandı.

Ağrı Valiliğini ziyaret eden Kaya, burada bir süre basına kapalı olarak Elban ile görüştü.

Bakan Kaya, valilik şeref defterini imzaladıktan sonra yaptığı açıklamada, annesinin Ağrı'da doğup belli bir yaşa kadar burada eğitim aldığını söyledi.

Ağrılı hemşehrilerinin kendisini sıcak karşıladıklarını belirten Kaya, kentte bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşları ziyaret edeceğini dile getirdi. Kaya, 'Ağrılı vatandaşlarımızla kucaklaşacağız. Şehit ailelerimizi ziyaret edeceğiz. Bu akşam da inşallah Ağrılı yöneticilerimizle kentin bakanlığımız açısından değerlendirmesini yapacağız.' dedi.

Kaya, Ağrı'da Bakanlığın 3 Sosyal Hizmet Merkezi bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

'Merkez ve Patnos sosyal hizmet merkezlerimizin ardından Doğubayazıt ilçemizde haziran ayında sosyal hizmet merkezimizi hizmete açtık. Bu sene sonuna kadar da Diyadin ve Tutak'ta sosyal hizmet merkezi açmış olacağız inşallah. Ağrı'da sosyal destek programı personelimizle vatandaşlarımıza arz odaklı hizmet sunuyoruz. Onları evlerinde ziyaret ediyor, ihtiyaçlarını yerinde tespit ediyoruz ve ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerimize kavuşturuyoruz. Yatırımlarımızı artırarak devam ettireceğiz. 62 engellimizin hizmet alacağı Engelsiz Yaşam Merkezimizin önümüzdeki 2 hafta içinde ihalesi yapılacak. İnşallah 18 ayda da yapımı tamamlanacak.'

- 'Ahmed-i Hani bu toprakların yetiştirdiği en değerli insanlardan biri'

Doğubayazıt ilçesinde yarın başlayacak olan, İslam Alimi Ahmed-i Hani'nin yaşamının anlatılacağı 'Ahmed-i Hani Kültür, Sanat ve Turizm Festivali'ne katılacaklarını ifade eden Kaya, şunları kaydetti:

'Ahmed-i Hani bu toprakların yetiştirdiği en değerli insanlardan biri. Gerçekten birlik ve beraberlik ruhunu en güzel ifadelerle anlatan kişilerden biri. Bu topraklar gerçekten birlik ve beraberliğin, kültür medeniyetimizin en güzel şekilde yaşatıldığı topraklar. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte de Ağrı yine birlik ve beraberliğin, sevginin merkezi olacak. Ağrılı vatandaşlarımızla bugün ve yarın kucaklaşacağız. Birliğimizi ve beraberliğimizi tazeleyeceğiz, inşallah.'

Bakan Kaya, daha sonra Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında Türkiye birincileri arasında yer alan Beyza Nur Musul'u tebrik ederek, bölgede yetişen özellikle başarılı kız çocuklarının kendileri için çok özel olduğunu söyledi.

Kaya, yörenin erken yaşta evliliklerin Türkiye ortalamasının üstünde olduğu bir bölge olduğunu ifade ederek, 'İnşallah önümüzdeki dönemlerde de kızlarımızın okullaşma oranlarının artmasıyla bütün mücadelemiz erken yaşta evliliklerin önüne geçmek olacak. Beyza Nur gibi nice kızlarımız çok başarılı olacak ve bölgedeki diğer kızlara da örnek olacaklar.' dedi.

Bakan Kaya, hediye verdiği Musul ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaya, daha sonra sevgi evleri ve huzurevini ziyaret etti. Ziyaret, basına kapalı gerçekleşti.
Kaynak: AA