'Afrika Tecrübe Paylaşımı Hazırlık Programı' Kapanış Etkinliği

TİKA Başkanı Çam: '(Afrika Tecrübe Paylaşım Programı) Gençlerin yurt dışına giderek hem tecrübelerini paylaşıp hem de yardım faaliyetlerinde yer alarak ülkelerine döndüklerinde daha güçlü bir enerji ve motivasyonla hayatlarına başlamaları ve en önemlisi de sivil toplum örgütleri içinde yer alabilecek tecrübe birikimlerine kavuşmasına vesile olacaktır' 'En önemli teşekkürü de Bilal Bey'e (Bilal Erdoğan) yapmak istiyorum. Çünkü bugün Ankara'da kapanışını yapacağımız ve inşallah peyderpey gençlerimizi uğurlayacağımız tecrübe paylaşım programımızın fikir babası Bilal Bey'dir' 'Ben inanıyorum ki Afrika'da hizmet edecek, belki de hayatlarının uluslararası boyutta ilk defa zekatlarını verecekler'

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam, 'Afrika Tecrübe Paylaşım Hazırlık Programı'na katılacak gençlerin yurt dışına giderek hem tecrübelerini paylaşıp hem de yardım faaliyetlerinde yer alarak ülkelerine döndüklerinde daha güçlü bir enerji ve motivasyonla hayata başlayacaklarını söyledi.

TİKA'nın koordinasyonunda Türk Hava Yolları (THY), Anadolu Ajansı ve TRT işbirliğinde 200 üniversite öğrencisinin 5-30 Ağustos'ta 18 Afrika ülkesini ziyaret edeceği Afrika Tecrübe Paylaşım Hazırlık Programının kapanış etkinliği, TİKA Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu katıldı.

- 'Programımızın fikir babası Bilal Bey'dir'

Çam, etkinlikte yaptığı konuşmada, programın paydaşlarına teşekkürlerini ileterek, 'En önemli teşekkürü de Bilal Bey'e (Bilal Erdoğan) yapmak istiyorum. Çünkü bugün Ankara'da kapanışını yapacağımız ve inşallah peyderpey gençlerimizi uğurlayacağımız tecrübe paylaşım programımızın fikir babası Bilal Bey'dir. Bundan yaklaşık 2,5-3 yıl önce gençlerle ilgili böyle bir öneriyi getirdiğinde gerçekten çok orjinal gelmişti.' dedi.

Başkan Çam, '(Afrika Tecrübe Paylaşım Programı) Gençlerin yurt dışına giderek hem tecrübelerini paylaşıp hem de yardım faaliyetlerinde yer alarak ülkelerine döndüklerinde daha güçlü bir enerji ve motivasyonla hayatlarına başlamaları ve en önemlisi de sivil toplum örgütleri içinde yer alabilecek tecrübe birikimlerine kavuşmasına vesile olacaktır.' diye konuştu.

Programın, Türkiye'nin gururu ve marka değeri olan THY'nin Afrika'da daha fazla tanınmasına katkı sağlayacağını söyleyen Çam, programa iletişim alanında verdiği destek sebebiyle TRT Genel Müdürü Eren ve AA Genel Müdürü Kazancı'ya teşekkürlerini iletti.

Çam, iletişimin program sürecinin en önemli ayaklarından birini oluşturduğunu vurgulayarak, AA ve TRT World'ün etkinliğe ilişkin hazırlayacağı fotoğraf ve kısa tanıtım videoları sayesinde programın sadece Türkiye'yi değil dünyanın pek çok kesimini etkileyeceği kaydetti.

Program sayesinde gençlerin farklı kazanımlar elde edeceğini söyleyen Çam, 'Ben inanıyorum ki Afrika'da hizmet edecek, belki de hayatlarının uluslararası boyutta ilk defa zekatlarını verecekler. Zekat sadece maddi bir destek değil, aslında bir bakıma gençliğini, boş zamanını, heyecanını ve eğitimini birileriyle paylaşmaktır. Üzerimize düşen bir görev ve bunu gerçekleştirmiş olacaklar.' ifadelerini kullandı.

Etkinlikte katılımcılara TİKA'yı anlatan ve faaliyetleri hakkında bilgi veren kısa bir tanıtım videosu gösterildi.
Kaynak: AA