Adana'daki FETÖ/PDY Davası

Aralarında rütbelilerin de bulunduğu, meslekten çıkarılan 23'ü tutuklu 40 polisin, 'silahlı terör örgütü üyeliği'nden 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi Sanıklardan eski Adana Emniyet Müdürü Avcı'nın da aralarında olduğu 5'inin tahliyesine karar verildi.

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada daha önce meslekten çıkarılan 23'ü tutuklu 40 polisin yargılanmasına devam edildi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde önceki gün başlayan duruşmanın bugünkü oturumunda bazı tutuksuz sanıklar ile tutuklu sanıklardan Mehmet Karabörk, Reşat Dinçer ve avukatları hazır bulundu. Diğer tutuklu sanıklar ise duruşmaya bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Mahkeme heyeti, sanıklar ve avukatlarının savunmalarının ardından ara kararını açıkladı.

Tutuklu sanıklardan eski Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı ve eski polis Necati Bilici'nin yurt dışı çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, Mimar Gülecen ve Cihat Salman'ı da adli kontrol kararıyla, Mehmet Karabörk'ü ise ev hapsiyle tahliye etti.

Diğer tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA